Svečiams po įvartį pelnė Brianas Dumoulinas (8:16 min. daugumoje), Krisas Letangas (27:46 min.) ir Patricas Hornqvistas (58:58 min. į tuščius vartus).

„Rykliams“, kuriems tai buvo pirmas vizitas NHL finale apskritai, rezultatą antro kėlinio viduryje išlygino Loganas Couture (26:27 min.).

Nors šeimininkai didžiąją susitikimo dalį atsiliko, jie į vartus smūgiavo rečiau nei varžovai – 19 prieš 27-is.

Naudingiausiu atkrintamųjų varžybų žaidėju pripažintas 28-erių metų kanadietis. Sidney Crosby, lemiamame mače pasižymėjęs dviem rezultatyviais perdavimais.

D. Zubrus ant ledo praleido 7 min. 58 sek. Per šį laiką lietuvis vieną kartą smūgiavo vartus, atliko penkis jėgos veiksmus prieš varžovus ir buvo nubaustas dviem baudos minutėmis.

„Pingvinai“ NHL čempionais tapo ketvirtą kartą istorijoje – prieš tai 1991, 1992 ir 2009 metais.

D. Zubrui tai buvo jau trečias finalas karjeroje. Puolėjas iš Lietuvos du kartus tapo Rytų konferencijos čempionu – 1997 metais su Filadelfijos „Flyers“ ir 2012 metais su Naujojo Džersio „Devils“, tačiau NHL finale taip ir netriumfavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)