Geriausiųjų sezono teisėjų sąrašo priekyje pasaulio, Europos ir Lietuvos elito rankinio arbitrai, tarptautinės kategorijos (IHF) teisėjai Mindaugas Gatelis ir Vaidas Mažeika, kurie pagal teisėjautų rungtynių balų sumos vidurkį ir varžybų inspektorių reitingą, surinko 29 balus ir gerokai aplenkė antroje vietoje likusį IHF arbitrą Lauryną Mykolaitį (25 balai).

Ketvirtąją poziciją užėmė Viktorija Kijauskaitė (20,5 balai), penktą-septintą vietas pasidalino Gytis Šniurevičius, Tomas Barysas ir Povilas Petrušis (20 balų), aštuntoje pozicijoje liko Aušra Žalienė (19,5 balo), devintas – Justas Ivanauskas (13 balų), o dešimta vieta atiteko, nesenai paplūdimio rankinio EHF licenciją gavusiam Klaidui Janeikai (10 balų).

Dešimtuko lyderiams Mindaugui Gateliui ir Vaidui Mažeikai buvo įteikta Janio Grinbergo atminimo pereinamoji lėkštė. Visiems TOP-10 dalyviams atminimo apdovanojus įteikė Lietuvos rankinio teisėjų asociacijos prezidentas Grigorijus Gutermanas.

Be to, buvo pažymėtos ir pagerbtos dovanomis dvi Lietuvos arbitrų poros – V. Kijauskaitė ir A. Žalienė bei M. Gatelis ir V. Mažeika, kurie teisėjavo Europos taurės (EHF) turnyro finalo rungtynėms.

Kaunietės teisėjavo moterų finalui tarp „TUS Metzingen“ ir „Dunaujvaroši Kohasz Kezilabda“ klubų (21:29), o vilniečiai vyrų – „Chambery Savoie Handball“ ir „Frisch auf Goppingen“ (25:28) komandų – dvikovai.

Respublikinės kategorijos regalijos įteiktos jauniems Alytaus rankinio teisėjų mokyklos atstovams Egidijui Navickui ir Edvinui Jencevičiui.

Taip pat atminimo dovana įteikta IHF arbitrui Laurynui Mykolaičiui, kuris dėl užimtumo darbe baigė aktyvią rankinio teisėjo karjerą.
Po oficialios apdovanojimų ceremonijos Lietuvos rankinio arbitrai neformalioje aplinkoje prie puodelio kavos bendravo tarpusavyje ir aptarė jau pasibaigusio sezono įsimintiniausius epizodus, o taip pat planavo kito sezono darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją