Prieš olimpines žaidynes paskutinį kartą Lietuvoje lenktyniavusi 33-ejų metų panevėžietė laimėjo pirmąjį pusfinalio važiavimą ir aplenkė visas penkias varžoves finale dėl 1-6 vietų. Antrą vietą užėmė rusė Anastasija Voinova, trečią – kita rusė Darija Šmeliova, ketvirtą – lenkė Urszula Los, penktą – kita Lenkijos atstovė Katarzyna Kirchenstein, o šeštą – Miglė Marozaitė, kuri antrajame pusfinalio važiavime buvo trečia.

Šioje rungtyje dalyvavo devynios dviratininkės.

„Po nelengvos pirmosios varžybų dienos trūko šviežumo, bet nuovargį jautė ir mano varžovės. Džiugu, kad paskutiniuose metruose taip niekas ir neišlindo į priekį, – sakė S. Krupeckaitė. – O labiausiai džiaugiuosi, kai matau, jog sunkus darbas atneša gerus rezultatus. Tai – didžiausias apdovanojimas.“

S. Krupeckaitė liepos 9 dieną skris į treniruočių stovyklą Kolumbijoje ir vėliau iš ten vyks į Rio de Žaneirą. Dviratininkė birželio pabaigoje galbūt dar dalyvaus varžybose Pruškove (Lenkija).

Buvusi pasaulio ir Europos čempionė S. Krupeckaitė nuo gegužės vidurio jėgas išmėgino penkeriose tarptautinėse varžybose. Simona iškovojo septynias pergales ir du kartus buvo antra.

Jaunių merginų grupinėse lenktynėse dėl taškų (40 ratų; 10 km; 4 tarp. finišai) ant prizininkių pakylos užkopė dvi Lietuvos dviratininkės – Monika Rastauskaitė (20 tšk.) iškovojo sidabrą, o Olivija Baleišytė (11 tšk.) – bronzą. Aukso medalis įteiktas baltarusei Oksanai Solovjovai (25 tšk.). Regina Stegvilaitė (2 tšk.) tarp 15-os dalyvių buvo septinta.

Jaunių vaikinų grupinėse lenktynėse dėl taškų (60 ratų; 15 km; 6 tarp. finišai) Kasparas Punkrys (28 tšk.) tarp 15-os dalyvių buvo ketvirtas. Jį nuo medalio skyrė tik vienas taškas. Nugalėjo baltarusis Dmitrijus Nazarenka (46 tšk.).

Vyrų keirino rungtyje (14 dalyvių) Vasilijus Lendelis užėmė šeštą, o Svajūnas Jonauskas – aštuntą vietas. Nugalėjo lenkas Krzysztofas Makselis. Lenkijos dviratininkai užėmė ir kitas dvi prizines vietas. S. Jonauskas kovoje dėl 7-12 vietų nusileido tik ukrainiečiui Andrejui Vinokurovui.

Pirmojo etapo pirmajame važiavime V. Lendelis buvo paskutinis, penktas, o antrajame paguodos važiavime užėmė antrą vietą ir pateko į pusfinalį. S. Jonauskas pirmojo etapo trečiajame važiavime finišavo antras ir į pusfinalį pateko tiesiogiai. Pusfinalio antrame važiavime V. Lendelis finišavo pirmas, o S. Jonauskas – penktas.

Moterų daugiakovės varžybose (omniume) geriausiai iš lietuvių pasirodė Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja Aušrinė Trebaitė (153 tšk.). Ji tarp 20 dalyvių buvo šešta.

Visas prizines vietas užėmė Lenkijos atstovės: pirma buvo Natalija Rutkowska (200 tšk.), antra – Justyna Kaczkowska (191 tšk.), o trečia – Lucja Pietrzak (183 tšk.).

11-ą vietą užėmė Edita Mazurevičiūtė (113 tšk.), 14-ą – Kristina Jakubovskaja (74 tšk.).

A. Trebaitė skrečo rungtyje (40 ratų; 10 km) buvo 11-a, 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse – šešta, atkrintamosiose lenktynėse – devinta, 500 m pavienio starto lenktynėse – ketvirta, vieno rato iš eigos lenktynėse – septinta, o grupinėse lenktynėse dėl taškų – penkta. Beje, paskutinėje rungtyje antrą vietą užėmė E. Mazurevičiūtė.

Vyrų daugiakovėje (14 dalyvių) triumfavo pirmą kartą Lietuvoje lenktyniavęs britas Markas Cavendishas (237 tšk.). Triskart pasaulio medisono, 2011 metų pasaulio plento grupinių lenktynių čempionas, 26-ių „Tour de France“ ir 15-os „Giro d'Italia“ lenktynių etapų nugalėtojas skrečo rungtyje, 1 km pavienio starto ir vieno rato iš eigos lenktynėse buvo trečias, 4 km asmeninėse persekiojimo ir atkrintamosiose lenktynėse – pirmas, o grupinėse lenktynėse dėl taškų – antras.

Antrą ir trečią vietas užėmė šveicarai – atitinkamai Gaelis Suteris (211 tšk.) ir Olivier Beeras (204 tšk.).

Lietuvos dviratininkai šiose varžybose iš viso iškovojo septynis medalius. Šeštadienį S. Krupeckaitė iškovojo auksą sprinte, O. Baleišytė jaunių 2 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse ir skrečo rungtyje pelnė sidabrą, o V. Lendelis sprinto rungtyje iškovojo bronzą.

Ketvirtą kartą Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF), „Cido“ arenos ir Panevėžio miesto savivaldybės organizuotose varžybose dalyvavo per šimtas dviratininkų iš 14-os šalių. Aukštaitijos sostinėje lenktyniavo Baltarusijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos, Šveicarijos, Ukrainos bei Vengrijos atletai. Arenoje, kurioje 2012 metais vyko Europos treko čempionatas, iš viso buvo išdalinta 14 medalių komplektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)