Tai – čempionės titulą ginsianti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Justinas Kinderis. Gintarė Venčkauskaitė teisę važiuoti į olimpiadą turi, bet žaidynėse nedalyvaus.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė olimpinį kelialapį užsitikrino pirma tarp visų pasaulio penkiakovininkių, kai laimėjo 2015 metų pasaulio taurės varžybas. Kiti trys sportininkai tokią teisę pelnė rinkdami olimpinio reitingo taškus.

J. Kinderis olimpiniame reitinge surinko 146 taškus ir užėmė 9-ą vietą (aukščiau yra ir sportininkų, pelniusių asmeninius kelialapius ne dėl reitingo). Moterų reitinge L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 186 taškus ir užėmė antrą vietą, I. Serapinaitė su 146 taškais liko 8-a, o G. Venčkauskaitė su 136 - 13-15 vietose.

Ieva Serapinaitė ir Karolina Gužauskaitė

Vienai šaliai olimpinėse žaidynėse gali atstovauti daugiausia dvi moterys ir du vyrai, todėl būtent aukštesnė vieta olimpiniame reitinge lėmė, kad į Rio de Žaneirą kartu su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene vyks tik I. Serapinaitė. Sprendimą dėl tokio lemiamo kriterijaus Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vykdomasis komitetas priėmė dar prieš 2016-ų sezoną.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, o šiuolaikinės penkiakovės sportininkai dėl olimpinių apdovanojimų kovos rugpjūčio 18-20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)