Mokiniams apie sporto fotografiją, jai reikalingą įrangą ir šiuolaikinio sporto fotografo darbo specifiką pasakojo fotografas Vytautas Dranginis, žurnalistė Kamilė Baubinaitė mokė, kaip parašyti gerą pranešimą spaudai, paimti interviu ir parašyti įdomų straipsnį. Šeštadienį, prie Talkšos ežero vyksiančios Olimpinės dienos metu projekto dalyviai taps jaunaisiais fotografais bei žurnalistais ir turės atlikti lektorių paskirtas užduotis – fotografuoti ir aprašyti šventę, LMŽ finalus, pakalbinti šventėje dalyvausiančius olimpinės rinktinės kandidatus ir kitus žinomus šiauliečius. Įgytą patirti mokiniai pritaikys apžvelgdami sporto renginius savo mokyklose ir publikuodami straipsnius bei foto reportažus LMŽ portale.

Seminarą pedagogams vedė neformaliojo ugdymo ekspertas Donatas Petkauskas. Jo metu mokytojai diskutavo apie šiuolaikinį jaunimą, pedagogų vaidmenį ir būdus, kaip paskatinti mokinius aktyviai veikti savo mokyklose ir bendruomenėse.

Renginio metu buvo apdovanoti ir 28 olimpinės fotografijos ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių piešinių konkurso laureatai. Jiems įteiktos bendrovės „Audimas“ „LTeam“ kolekcijos kuprinės.

Projektą „Olimpinė karta“ daugiau kaip dešimtmetį įgyvendina Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK). Projekto tikslas – skleisti olimpines idėjas švietimo įstaigose. Prie projekto jau prisijungė daugiau nei šimtas mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos.

Lietuvos mokyklų žaidynės – didžiausias mokyklų sporto renginys Lietuvoje, kurio metu varžosi daugiau nei 200 tūkst. mokinių iš visos Lietuvos.

Visame pasaulyje švenčiama Olimpinė diena Šiauliuose vyks šeštadienį, gegužės 28 d. Jos metu šiauliečiai ir miesto svečiai galės išbandyti keliasdešimt sporto šakų, stebėti parodomąsias varžybas, pabendrauti su įvairių sporto federacijų atstovais ir olimpinės rinktinės kandidatais.

Olimpinės dienos dalyviai gaus specialius pasus, kuriuose antspaudais bus žymimas jų dalyvavimas įvairiose rungtyse. Surinkę 8 ir daugiau antspaudų dovanų gaus olimpinės dienos marškinėlius. Šventės organizatoriai nepamiršta ir neįgaliųjų, kurie taip pat galės gauti šventės pasus ir prizus už dalyvavimą jiems pritaikytose rungtyse.

Olimpinėje dienoje koncertuos dainininkė Monika Linkytė, renginį transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją