Dėl pirmo taurės etapo trofėjaus kovojo 16 katamaranų ir 6 „RS Feva“ jachtos.

Pirma varžybų diena, kai vėjo stiprumas buvo 6-8 m/sek., o gūsiuose siekdavo 12-14 m/sek., pareikalavo iš sportininkų didelės koncentracijos ir fizinės ištvermės. Antra diena buvo sudėtinga dėl silpno ir nepastovios krypties vėjo. Pirmavo tie, kas sugebėdavo pasirinkti teisingą kursą ir reaguoti į vėjo pasisukimus ar išnaudoti nedidelius vėjo gūsius, maksimaliai dirbti visos distancijos metu.

Jau pirmas katamaranų plaukimas prasidėjo dideliais greičiais ir pavėjiniame kurse nesuvaldžius gūsingo vėjo jachtos virto. Viena iš regatos fovoričių Ramūno Greičiaus ir Sauliaus Janavičiaus įgula, plaukianti F-18 katamaranu, po vieno iš virtimų suplėšė pagrindinę burę ir turėjo nutraukti varžybas.

Nerijaus ir Gražinos Butkevičių įgula virto kelis kartus iš eilės, bet vėliau sėkmingai tęsė plaukimus.

Nepavejami visos regatos metu buvo f-18 debiutantai Antanas Gerasimavičius ir Dominykas Žižys (NBA/Poseidonas-Elektrėnų sporto centras). Jie ne tik geriausiai startuodavo, bet su kiekvienu plaukimu vis labiau įtvirtindavo lyderių pozicijas. Galima pasidžiaugti, kad jaunimas susitvarkė su greičiais ir vėju, šioje regatoje jie pradėjo pasirengimą F-18 katamaranų Šiaurės šalių čempionatui, kuris vyks Taline rugpjūčio mėnesį.

F-18 klasės rezultatai:

1. Antanas Gerasimavičius/Dominykas Žižys (NBA/Poseidonas-Elektrėnų sporto centras);
2. Nerijus Butkevičius/Gražina Butkevičienė (Poseidonas);
3. Remiras Šijanas/Evaldas Jonikas (Poseidonas).

„Scrhs“ katamaranų įskaitoje vyko permaininga kova. Trys katamaranai tik paskutiniuose plaukimuose pasidalino prizines pozicijas.

1. Jokūbas Leipus/Audrius Leipus (Panevėžio buriuotojų klubas);
2. Gediminas Narūnas/Jolanta Narūnienė (Poseidonas);
3. Pranas Sasnauskas/Vitalijus Ščetininas (Poseidonas).

Mažiausiųjų katamaranų grupėje geriausiai sekėsi vilniečiams.

1. Deivydas Digimas (Purslas);
2. Ignas Plikūnas (Purslas);
3. Sergejus Ščetininas (Poseidonas).

„RS Feva“ jaunimo dviviečių laivų klasėje nuo pat pirmo starto užvirė intriga. Pirma vėjuota diena sėkmingesnė buvo Elektrėnų sportininkams, antra, aprimus vėjui, palankesnė buriuotojams iš Trakų. Praėjusių metų Lietuvos „RS Feva“ čempionės seserys Gabrielė ir Daumantė Petraitytės vos vienu tašku pralaimėjo Trakų buriuotojų klubo sportininkams Matui Petrauskui ir Kajui Oškučiui. Treti pirmame taurės etape liko Vilniaus jachtklubo atstovai Paulius Vinkevičius ir Rokas Lileikis, puikiai plaukę antros dienos etapuose. Tai buvo pirmas „RS Feva“ taurės etapas. Kitas etapas vyks „Dusios regatoje“ Lazdijų rajone.

Juniausiųjų „Optimist A“ buriuotojų gretose geriausiai sekėsi Agnetai Butkevičiūtei, užtikrinti laimėjusiai savo grupėje. „Optimist B“ jachtų U-11 grupėje nugalėjo Kristupas Linkus. Abu čempionai yra Elektrėnų sporto centro auklėtiniai.

„Laser 4,7“ klasės rezultatai:

1. Elzė Matijošiūtė (NBA/Poseidonas-Elektrėnų sporto centras);
2. Albertas Valečka (NBA/Poseidonas-Elektrėnų sporto centras);
3. Jurgis Jurgelionis (NBA/Poseidonas-Elektrėnų sporto centras,
open klasė).

Neįveikiamas buvo Kęstutis Barauskas iš Kelmės su merginų įgula, startavęs „Open“ jachtų grupėje. Čia antri finišavo elektrėniečiai (kap. K. Gustas). Treti liko patyrę Nidos atstovai (kap. A. Golubovskis).

Gerai plaukė jachta „Cadet“ startavęs Artūras Kapitanovas.

„Burių parado“ – katamaranų ir RD jachtų taurės varžybų pirmo etapo dalyvius sveikino Elektrėnų sporto centro vadovas Audrius Valaiša. Jis pasidžiaugė, kad visų pastangomis Elektrėnuose atgimsta buriavimo sporto šaka, o buriavimo entuziastai varžybos pasiekia gerų rezultatų. Jis palinkėjo ir ateityje aktyviai dalyvauti regatose Elektrėnų mariose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją