Nestipriausios sudėties Lietuvos komanda jau pirmame etape atsiliko nuo pirmaujančių komandų ir nesugebėjo pakovoti dėl aukštų vietų. Lietuvos ketvertas - Teklė Emilija Gvildytė, Jonas Vytautas Gvildys, Algirdas Bartkevičius ir Kristina Rybakovaitė – užėmė 11 vietą, nugalėtojams pralaimėję 6 min. 54 sek.

Nugalėjo Rusijos komanda – Natalia Vinogradova, Glebas Tichonovas, Andrejus Chramovas ir Galina Vinogradova – trasoje sugaišę 1 val. 3 min. 1 sek.

Sidabro medalius iškovojo praeitais metais pasaulio čempionais tapę Danijos sportininkai – Cecilie Klysner, Tue Lassenas, Sorenas Bobachas ir Maja Alm, finiše pralaimėję 14 sek.

Bronzos medalius laimėjo Šveicarijos orientacininkai – Judith Wyder, Andreasas Kyburzas, Martinas Hubmannas ir Rahel Friederich, atsilikę 27 sek.

Pirmą kartą Europos čempionate vykusiose sprinto estafečių varžybose startavo 18 komandų.

Sekmadienį čempionate vyko sprinto varžybos. Rytą vykusiose kvalifikacinėse varžybose startavo 106 vyrai ir 70 moterų, iš kurių į finalą atsirinko po 52 stipriausius sportininkus.

Kvalifikacinės varžybos Lietuvos rinktinei baigėsi nesėkmingai. Iš penkių startavusių lietuvių į vakare vykusias finalo varžybas pateko vienintelis Vilius Aleliūnas. Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Vytautas Gvildys jau trasos pradžioje smarkiai griuvo ir prarado nemažai laiko bei galimybę kovoti finale. Kiti lietuviai - Algirdas Bartkevičius, Kristina Rybakovaitė ir Teklė Emilija Gvildytė – neišvengė klaidų ir taip pat nepateko į varžybų finalą.

Vyrų varžybose nugalėjo šveicaras Matthiaass Kyburzas, 3,4 km su 22 kontroliniais punktais trasą įveikęs per 13 min. 42 sek. Antrą vietą užėmė švedas Gustavas Bergmanas, atsilikęs 2 sek., o trečią – dar vienas šveicaras Florianas Howaldas (atsiliko 3 sek.).

Vilius Aleliūnas finale užėmė 28 vietą, nuo čempiono atsilikęs 1 min. 29 sek.

Moterų grupėje aukso medalį iškovojo šveicarė Judith Wyder, trasoje sugaišusi 14 min. 23 sek.

Antrą vietą užėmė ukrainietė Nadia Volynska, atsilikusi 5 sek., o trečią vietą pasidalino pasaulio čempionė danė Maja Alm ir rusė Galina Vinogradova (abi atsiliko po 9 sek.).

Moterys turėjo įveikti 3 km su 18 kontrolinių punktų trasą.
Pirmadienį Europos čempionate vyks ilgos trasos kvalifikacinės varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)