Sekmadienio vakarą Sankt Peterburgo „Ice Palace“ arenoje čempionišką šokį šoko Kanados rinktinė, finale 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) privertusi pasiduoti Suomijos ledo ritulininkus.

Pirmą ir praktiškai visą mačą nulėmusį įvartį 11:24 min. įmušė Connoras McDavidas, o tašką padėjo Mattas Duchene'as, įmušęs paskutinę finalo sekundę, kuomet suomiai rizikavo ir žaidė be savo vartininko.

Kanados rinktinė geriausia pasaulyje tapo antrą kartą iš eilės ir net 26-ą istorijoje.

Verta pažymėti, kad Suomijos ekipa, kuri iki šio mačo buvo laimėję visas 9 pirmenybių rungtynes, kanadiečius grupės varžybose sutriuškino net 4:0.

Rusijos ledo ritulininkams – pasaulio čempionato bronza

Tuo metu Rusijos ledo ritulininkai mažajame finale be gailesčio 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) sutriuškino JAV komandą, iškovojo bronzos medalius ir bent taip pralinksmino vietinius sirgalius.

Dubliu nugalėtojų gretose pasižymėjo Sergejus Moziakinas (13:41 ir 53:13 min.), po vieną tikslų smūgį pridėjo Viačeslavas Voinovas (6:23 min.), Ivanas Teleginas (29:36 min.), Jevgenijus Dadanovas (32:49 min.), Artemijus Panarinas (35:22 min.) ir Vadimas Šipačiovas (59:53 min.).

JAV ekipoje išsiskyrė vienintelis Frankas Vatrano, į rusų vartų tinklą ritulį pasiuntęs du kartus – 34:29 ir 43:42 min.

Į žemesnį divizioną po šių pirmenybių iškris Kazachstano ir Vengrijos rinktinės, o jų vietas kitąmet užims Slovėnijos ir Italijos ledo ritulininkai.

2017-ųjų pasaulio čempionatas vyks Vokietijoje ir Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1405)