.

Vienintelis Klaipėdos „Dragūnas“ gali kiek atsainiau pažiūrėti į trečiadienio dvikovą, tuo metu visoms kitoms ekipoms pergalė yra būtina.

„Dragūnas“ – „Almeida-Strongalas“ (Neptūno sporto salė, 19.00 val.)

Po pirmų dvejų serijos rungtynių klaipėdiečiai turėtų jaustis itin patogiai. Jie pirmauja serijoje 2:0 ir turės mažiausiai tris galimybes iškovoti titulą. Tuo metu alytiškiai sieks, kad nepasikartotų praėjusių metų scenarijus, kuomet finalo serija pralaimėta rezultatu 0:3.

Pirmose tarpusavio rungtynėse abi ekipos pademonstravo puikią gynybą, tačiau vis tik sėkmė lydėjo klaipėdiečius, kurie laimėjo tą dvikovą 21:20. Atsakomose rungtynėse Alytuje išvydome kiek kitokias rungtynes, tačiau nugalėtojai tie patys – 27:25. Per dvi valandas žaidimo abi ekipos kartu sulaukė 9 pašalinimų. Tačiau čia akivaizdi alytiškių persvara – 2 pašalinimai prieš 7. Tad tas žaidimo braižas, kurį demonstruoja Alytaus klubas, gali būti ir pergalingas. Daugiau dėmesio detalėms gynyboje ir galima laukti serijos pratęsimo.

Kartu su trečiomis rungtynėmis serija grįžta į Klaipėdą, tad šeimininkai sieks savo žiūrovams padovanoti pergalingas rungtynes ir septintą iš eilės čempionų titulą. Tačiau Alytaus klubas įrodė, kad kautis su „Dragūnu“ galima. Toje pačioje Klaipėdoje taurės varžybose jie yra įveikę varžovus. Trečias kartas nemeluoja? Jei alytiškiai pamirš rungtynių svarbą, primes varžovams neparankų lėtą ir klampų rankinį, tuomet pergalės šampanas gali likti uždarytas. Išsivežus pergalę iš Klaipėdos lauktų rungtynės namie, o tai reikštų, kad serijoje tuomet tikrai dar visko galėtų būti.

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – Vilniaus HC „Vilnius“ (LSMU VA salė, 19.00 val.)

Dvi ekipos, kurios tarsi ir įrodinėja, kad yra neparankūs varžovai vieni kitiems. Ypač, jei kalbėsime apie puolimą. Pirmas serijos rungtynes kauniečiai laimėjo 32:25, o antrose triumfavo vilniečiai 37:30.

Abejos rungtynės buvo rezultatyvios ir puolimas dominavo prieš gynybą. Analogiškų tendencijų galima įžvelgti ir reguliariame sezone. Tai, tarsi, ir nuteikia mus rezultatyvioms lemiamoms serijos rungtynėms, nes čia kovojama iki dviejų pergalių, tad trečios vietos laimėtojas Kaune trečiadienį paaiškės bet kokiu atveju.

Į akis krenta keletas įdomių aspektų. Visų pirma kauniečiai per dvejas rungtynes atliko tik du 7 metrų baudinius. Nors visi išskiria ilgesnį kauniečių atsarginių žaidėjų suolelį, šioje serijoje aktyvesni yra vilniečių po keitimo pasirodantys žaidėjai. Jie pelno įvarčius ir atlieka daugiau komandai naudingo darbo. Tad visa našta Kauno ekipoje tenka lyderiams.

Abi ekipas vienodai slėgs rungtynių įtampa. Vis tik kiek laisviau turėtų jaustis vilniečiai. Jie žaidžia išvykoje, jų neslegia favoritų statusas, o po pergalės namuose, kuri buvo pirma šiame sezone prieš Kauno ekipą, psichologiniai barjerai sugriauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)