„Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus pagrindinė nacionalinių sporto šakų federacijų veikla – sportininkų rengimas ir jų dalyvavimo sporto varžybose užtikrinimas bei nacionalinių čempionatų organizavimas, turi būti finansuojami valstybės biudžeto lėšomis“, – sako LRS Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Petras Narkevičius.

Rašte Finansų ministerijai pažymima, jog šiuo metu veikianti ydinga sporto federacijų finansavimo iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) tvarka sulaukė neigiamų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vertinimų.

„Biudžeto ir finansų komitetas ne tik pritaria, tačiau ir primygtinai rekomenduoja Finansų ministerijai skirti 3,5 mln. eurų sporto federacijų finansavimui. Tačiau šie pinigai federacijoms turi būti skirti pagal aiškius, skaidrius ir viešai skelbiamus kriterijus“, – teigia P. Narkevičius.

Praėjusią savaitę 48 sporto šakų federacijos, atstovaujančios daugiau nei 100 tūkstančių sportininkų ir trenerių, raštu informavo KKSD, skatinančios siekti valstybės sportui skiriamų lėšų atstatymo.

Sporto šakų federacijos kaip ir Biudžeto ir finansų komitetas siekia, kad nuo 2017 metų KKSD pripažintų nacionalinių sporto federacijų didelio sportinio meistriškumo plėtros programos būtų finansuojamos valstybės biudžeto lėšomis.

Raštus KKSD atsiuntė visos 18 valstybės strateginių ir prioritetinių sporto šakų federacijos. Iš 36 olimpinių sporto šakų federacijų, raštai gauti iš 31.

Nuo 2009 m. KKSRF lėšomis buvo pradėta finansuoti nacionalinių sporto šakų federacijų programas. Dėl to sumažėjo visuomenės fizinio aktyvumo skatinimo projektų finansavimas ir nukentėjo šių projektų įgyvendinimas.

KKSRF įstatymas numato, jog fondo lėšomis turi būti remiami kūno kultūros ir sporto trumpalaikės veiklos projektai, atsižvelgiant į KKSRF prioritetus ir projektų turinį, o ne sporto federacijų programos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją