Tarp suaugusiųjų geriausiai sekėsi patyrusiam Lietuvos karatė meistrui Raimundui Paškauskui, kuris nukeliavo iki pat finalo ir tik jame turėjo pripažinti lenko Konrado Kozubowskio pranašumą.

Pirmojoje akistatoje lietuvis įveikę Izraelio sportininką Viačeslavą Raduną, antrojoje – lenką Filipą Szellerį, trečiojoje – šveicarą Nicolą Gablerį, o pusfinalyje pranoko vengrą Tothą Attilą.

Kitas lietuvis – Gintas Gervelis – jau pirmajame etape turėjo pripažinti ukrainiečio Jurijaus Gabčako pranašumą ir pasitraukė iš varžybų.

Moterų varžybose taip pat pirmajame etape suklupo Sandra Kringelytė, turėjusi su pergale pasveikinti bulgarę Denitsą Georgijevą.

Tuo metu Rita Pivoriūnaitė pranoko rumunę Andreą Pop ir gruzinę Mariam Nargizašvili, bet ketvirtfinalyje nusileido švedei Aliciai Edin.

Moterų Europos čempione tapo lenkė Aleksandra Bukowa, finale įveikusi kitą Švedijos atstovę – Chalitą Andresson.

Jaunių merginų varžybose visas varžoves meistriškumu akivaizdžiai pranoko Raminta Makackaitė. Jau po pirmojo etapo pasirodymų specialistai iš karto išskyrė ją kaip neturinčią konkurencijos sportininkę.

Pakeliui į viršūnę Lietuvos atstovė eliminavo vengrę Timea Berencsi, ispanę Andreą Alcaraz, rumunę Cristianą Chirlejan, o finale nurungė ukrainetę Anastasią Duziak.

Pirmajame etape būtent ši Ukrainos sportininkė pranoko kitą Lietuvos atstovę – Moniką Tydikaitę.

Trečiosios spalvos – bronzinį – medalį Lietuvos kiokošin karatė rinktinei iškovojo Kasparas Karalis, užėmęs trečiąją vietą. Jis pranoko gruziną Edgarą Ustijaną ir lenką Damianą Bilbaką, bet pusfinalyje turėjo pripažinti ukrainiečio Arseno Lebido pranašumą.

Trečią vietą lietuvis pasidalino su rumunu Octavianu Rada, o čempiono titulu džiaugėsi kitas ukrainietis – Jaroslavas Kovalčukas.

Lietuvos sportininkų rezultatus katos rungtyje Europos karatė organizacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas įvertino kaip labai gerus.

„Treneriai labai gerai padirbėjo, smagu, kad šioje rungtyje susigrąžinome prarastas pozicijas“, – sakė R. Vitkauskas.

Penktadienio popietę Tbilisyje vyksta jaunių kumitė rungties varžybos, o šeštadienį dėl Europos čempionų titulų kumitė rungtyje kovos suaugusieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)