„Rykliai“ laimėjo 5:0, serijoje įveikė varžovus 4-3 ir keliauja į Vakarų konferencijos finalą.

Finalą, kurio klubas dar niekada nėra laimėjęs. Tris kartus bandęs laimę patekti į NHL finalą, „Sharks“ klubas paskutinį kartą tokį šansą turėjo 2011 metais, kai Vakarų konferencijos finale 1-4 nusileido Vankuverio „Canucks“ ledo ritulininkams.

Ketvirtą kartą konferencijos finale savo jėgas išmėgins ir Dainius Zubrus. Jei klubas nežino, kas yra kova NHL finale, tai lietuvis gali pasidalinti prisiminimais apie du bandymus NHL finale iškovoti Stenlio taurę.

Jau pirmame sezone žaidęs NHL finale, o paskutinį kartą 2012-ais su „Devils“ klubu finale nusileidęs Los Andželo „karaliams“, D. Zubrus komandoje yra ne tik vyriausias, tačiau ir labiausiai patyręs žaidėjas. NHL finalo skonio nėra ragavęs nė vienas komandos draugas.

Tačiau apie NHL finalą kalbėti dar anksti. Patekę į konferencijos finalą, „rykliai“ laukia tik būsimų varžybų, negalvodami nė žingsnio toliau.

„Finale mūsų laukia Sent Lujiso „Blues“ klubas, apie kurį daug pasakyti sunku. Nėra tokių sąvokų patogus ar nepatogus varžovas, čia svarbiausia būti geresniam artimiausias 10-12 dienų. Kai žaidėme finale 2012 metais, „Kings“ klubas reguliariame sezone užėmė 8-ą vietą, o atkrintamose varžybose visus šlavė rezultatais 4:1, 4:0, 4:1. Tad reikia būti geresniam varžybų dieną, sezono rezultatai čia neturi jokios įtakos“, - po pergalės Vakarų konferencijos pusfinalyje sakė D. Zubrus.

Pavakarieniavęs su komandos draugais po laimėtos serijos prieš „Predators“, lietuvis per daug nesidžiaugė ir sėkmės nesureikšmino.

„Laimėjome 8 rungtynes. Norint laimėti NHL, reikia laimėti 16 rungtynių. Tai tik pusė įveikto kelio, reikia iškovoti dar 8 pergales. Serijoje su „Blues“ bus svarbi žaidėjų sveikata. Didesnių traumų neturi nei jie, nei mes. Iš rikiuotės iškrito tik Mattas Nieto, kol kas neaišku, kuriam laikui. Tad dabar visas dėmesys artėjančiam sekmadieniui“, - hockey.lt svetainei sakė D. Zubrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)