„New York Times“ cituoja buvusį Maskvos antidopingo laboratorijos vadovą Grigorijų Radčenkovą, kuris kaltina tris Sočio olimpinius čempionus – slidininką Aleksandrą Legkovą, bobslėjininką Aleksandrą Zubkovą ir skeletonininką Aleksandrą Tretjakovą – vartojus dopingo kokteilius, sudarytus iš trijų draudžiamų preparatų komponentų.

Pasak G. Radčenkovo, dopingą vartojo mažiausiai 15 Rusijos sportininkų, iškovojusių Sočio olimpiados medalius.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) pareikalavo, kad Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) po šios amerikiečių publikacijos kuo greičiau pradėtų faktų tyrimą.

Rusijos Sporto ministerija visus kaltinimus neigia ir mano, kad tai savotiškas G. Radčenkovo kerštas už tai, jog jis buvo atleistas iš laboratorijos direktoriaus pareigų.

Sočio olimpinėse žaidynėse, kurios vyko 2104 metų vasario 7-23 d., Rusijos rinktinė iškovojo 33 medalius – 13 aukso, 11 sidabro ir 9 bronzos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)