Diskvalifikacijos liko galioti tik plaukikei Julijai Jefimovai ir tenisininkei Marijai Šarapovai. Apie tai skelbia Rusijos informacijos agentūra TASS, remdamasi Sporto ministro pavaduotojo Jurijaus Nogornycho žodžiais.

„Bylos dar nenutrauktos, nes Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) mokslinis tyrimas dar nebaigtas“, – J. Nagornycho žodžius cituoja TASS.

J. Nagornychas pridūrė, kad klausimas dėl tenisininkės M. Šarapovos ir plaukikės J. Jefimovos lieka atviras. „Tarptautinės federacijos dar nenutarė, ar nutraukti jų laikiną diskvalifikaciją. Jos abi treniruojasi rinktinių sudėtyse.“

M. Šarapova buvo nušalinta nuo teniso nuo kovos 12-os dienos, nes kaip ji pati prisipažino dopingo testas per Australijos atvirą čempionatą buvo teigiamas. M. Šarapova teigė vartojantį meldoniumą 10 pastarųjų metų.

Kai kilo dopingo meldoniumo skandalas daugiau kaip 40 Rusijos sportininkų dopingo mėginiai buvo teigiami.

Meldoniumas yra draudžiamas preparatas nuo 2016 metų sausio 1-os dienos. Balandžio viduryje WADA pareiškė, kad iki 2016 metų kovo 1 dienos paimtame sportininko dopingo teste šio preparato kiekis neturi viršyti 1 mikrogramo viename mililitre normos.

J. Jefimova yra pagrindinė geriausios Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytės konkurentė ir siekia gauti leidimą dalyvauti 2016-ų Rio de Žaneiro olimpiadoje. Visgi į preliminarų Rusijos plaukimo rinktinės kandidatų sąrašą J. Jefimova kol kas nebuvo įtraukta. Anot jos trenerio Sergejaus Kolmogorovo, jei problema išsispręstų, rinktinės sudėtyje J. Jefimova pakeistų Nataliją Ivanejevą.

J. Jefimova 2012 metų Londono žaidynėse iškovojo bronzos medalį. Ji – keturiskart pasaulio čempionė.

Primename, kad dėl meldoniumo vartojimo įkliuvusios J. Jefimovos atstovas Andrejus Mitkovas neseniai tvirtino, jog teigiami buvo net keturi rusės dopingo mėginiai, paimti šiais metais, tačiau, anot jo, visuose juose neleistino preparato norma neviršijo draudžiamos ribos.