JAV TV kanalas „CBS News“ praėjusį sekmadienį (gegužės 8 d.) rodytoje laidoje tikina, kad mažiausiai keturi Rusijos sportininkai – Sočio olimpiados čempionai – vartojo draudžiamus preparatus – steroidus.

WADA peržiūrėjo 60 minučių trukmės amerikiečių laidą, kurioje pasakojama apie masinį rusų sportininkų dopingo vartojimą po žvalgybininkų priedanga.

2014 metais V. Stepanovas ir jo žmona lengvaatletė Julija Stepanova tapo Vokietijos TV ARD kompanijos dokumentinio filmo „Slapta byla – „Dopingas“ pagrindiniais herojais. Toje juostoje V. ir J. Stepanovai atvirai pasakojo apie Rusijos sportininkus, kurie nuolat vartojo dopingą trenerių nurodymu.

Pasak V. Stepanovo, buvęs Maksvos antidopingo laboratorijos vadovas Grigorijus Rodčenkovas turi „Sočio sąrašą“, kuriame yra steroidus vartojusių rusų sportininkų pavardės. Mažiausiai keturi jų iškovojo
olimpiados aukso medalius.

BBC rašo, kad Rusijos žvalgybos (FSB) pareigūnai Sočio olimpiadoje padėjo slėpti rusų sportininkų dopingo teigiamus mėginius. Pasak G. Rodčenkovo, žvalgybininkai Sočio olimpiadoje dirbo dopingo kontrolieriais ir vadovavo visiems dopingo tyrimo procesams.

Rusijos Sporto ministras Vitalijus Mutko šiuos kaltinimus vadina „spekuliacijomis“.

Rusijos lengvaatlečiai jau yra diskvalifikuoti iš visų tarptautinių varžybų dėl nuolatinio dopingo vartojimo. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) birželio mėnesį spręs, ar leisti rusams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)