„Po tikrai įdomaus ir kovingo starto Birštone varžybos keliasi į Kauną. Čia lemiamu faktoriumi ir didžiausiu dviratininkų ištvermės išbandymu taps nelengva įkalnė kiekvieno rato pradžioje. Be to, jei Birštono trasoje buvo gausu staigių posūkių, lenktynės vyko siauromis miesto gatvelėmis, tai antrajame etape dominuos tiesiosios, dviratininkams netrūks erdvės, tačiau problemų važiuojant atvirose vietose gali kelti šoninis vėjas“ , – prieš lenktynes sakė Bigbank Lietuvos plento taurės varžybų organizatorius Deividas Vileniškis.

Varžybos sutraukė gausaus būrio dalyvių, tarp kurių – nemažai pajėgių profesionalų. Preliminariai Kaune buvo laukiama daugiau nei 600 dviratininkų, nusiteikusių kovoti pagrindinėje ir trumpojoje distancijose.

„Tiek Birštono etapas prieš dvi savaites, tiek ir varžybos pernai parodė, kad dviratininkai atvyksta vis geriau pasiruošę. Net ir mėgėjai įdeda nemažai pastangų pasirengimui, geba varžytis. To rezultatas – vis įdomesnės lenktynės, kuriose finišuojama didelėmis grupėmis, o laimėtojai sprendžiasi paskutiniuose distancijos kilometruose ar metruose. Tokios atkaklios kovos tikimės ir Kaune, kur sulauksime pajėgių svečių iš Latvijos bei stiprių Lietuvos profesionalų komandų“, – pasakoja varžybų organizatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)