Pirmoji finale startavo vyrų porinė keturvietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius. Vaikinai didžiąją trasos dalį irklavo treti, tačiau per paskutiniuosius 500 metrų sugebėjo aplenkti būtent šioje distancijos dalyje iš pirmosios vietos į trečiąją smukusius rusus, ir iškovojo sidabro apdovanojimus!

Europos čempionais tapo estai, finišą pasiekę per 6 min. 29,82 sek. Lietuviai nuo jų atsiliko 2,16 sek. Tuo metu Rusijos komandą mūsiškiai aplenkė vos 0,29 sek.

Iš karto po porinių keturviečių į kovą stojo vaikinų dvivietės, tarp kurių buvo ir Rolandas Maščinskas su Sauliumi Ritteriu. Pirmųjų dviejų vietų likimas šiose lenktynėse paaiškėjo gana greitai, šias pozicijas tvirtai užsiėmė vėliau čempionais tapė kroatai Martinas ir Valentas Sinkovičiai (7:06,33) bei antrąją vietą užėmę vokiečiai Marcelis Hackeris ir Stephanas Kruegeris (7:14,22).

2-1Tuo metu dėl trečiosios pozicijos vyko labai atkakli kova tarp Norvegijos ir Lietuvos įgulų. Pusę distancijos aukščiau buvo norvegai, tačiau R. Maščinskas ir S. Ritteris netrukus juos aplenkė ir tvirtai finišavo treti. Lietuviai distanciją įveikė per 7 min. 17,79 sek.

Trečiajai iš eilės startavusiai mūsų komandai – moterų dvivietei, kurią irkluoja Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė – deja, nepasisekė. Lietuvos sportininkėms teko itin bangų talžomas šeštasis takas, kuriame sekmadienį kentėjo visos įgulos.

Distancijoje gana greitai paaiškėjo, kad medalius dalinsis Vokietijos, Baltarusijos ir Čekijos įgulos, o Lietuvos ir Didžiosios Brtanijos komandoms liko kova dėl ketvirtosios vietos.

D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė distancijos viduryje buvo ketvirtos, tačiau finiše minimaliai nusileido britėms ir liko penktos. Mūsiškės trasą įveikė per 8 min. 36,85 sek. Čempionėmis tapo baltarusės (8:25,91), antrąją vietą užėmė vokietės (8:28,30), o trečiąją – čekės (8:31,94).

Šeštojo tako įtaka itin gerai pasimatė vyrų vienviečių varžybose, kuriose dalyvavo Mindaugas Griškonis.

Lietuvis suklydo starte ir į trasą pajudėjo iš karto gerokai atsilikęs nuo visų varžovų. Tačiau M. Griškonis greitai ėmė lenkti konkurentus vieną po kito ir įpusėjus trasai jau buvo antras.

Vis dėlto pavyti pirmavusio kroato Damiro Martino nepavyko. Varžovas finišą pasiekė per 8 min. 5,59 sek., o M. Griškonis – per 8 min. 19,30 sek. Tiesa, lietuvis paskutinėje distancijos dalyje galėjo sau leisti ir pataupyti jėgas, nes jo pozicijai pavojus negrėse.

Trečiąją vietą užėmė pasaulio čempionas čekas Ondrejus Synekas, kuriam teko irkluoti minėtu šeštuoju taku. Finiše jis dar turėjo atlaikyti belgo Hanneso Obreno ataką ir tapo vieninteliu finalų dalyviu, pelniusiu medalį šeštajame take. Finišą O. Synekas pasiekė per 8 min. 25,40 sek.

Paskutiniame „lietuviškame“ finale dalyvavo vienvietę irkluojanti Lina Šaltytė, kuriai taip pat teko šeštasis takas. Lietuvos sportininkė distanciją įveikė per 10 min. 1,970 sek. ir liko penkta.

Europos čempione tapo austrė Magdalena Lobnig (9:22,32), beveik 17 sek. aplenkusi latvę Elzą Gulbę (9:39,10) ir Airijai atstovaujančią jos tautietę Sanitą Puspurę (9:44,770).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)