Tik dėl nemalonaus pusfinalyje nutikusio nesusipratimo – lūžusio irklo – paguodos plaukime turėjusios startuoti dvivietę irkluojančios Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė šį kartą įrodė savo pranašumą prieš varžoves. Lietuvos irkluotojos distanciją įveikė per 7 min. 51,1 sek., užėmė pirmąją vietą ir pelnė vieną iš dviejų kelialapių į finalą.

Vyrų dviviečių pusfinalyje Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris finišą pasiekė per 7 min. 0,2 sek. ir nusileido tik itin galingai irkluojantiems kroatams Martinui ir Valentui Sinkovičiams (6:56,52). Į finalą taip pat pateko trečiąją vietą užėmusi Šveicarijos komanda (7:01,19).

Moterų vienviečių varžybose Lina Šaltytė didžiąją trasos dalį buvo pirma, bet paskutinėje distancijos dalyje smuko į trečiąją vietą (8:47,7). Vis dėlto to Lietuvos atstovei visiškai užteko – į finalą žengė trys pirmosios įgulos. Lenktynėse mūsiškę aplenkė tik airė Sanita Puspure (8:44,67) ir čekė Miroslava Topinkova-Knapkova (8:45,61).

Vyrų vienviečių pusfinalyje Mindaugas Griškonis vėl nepaliko vilčių konkurentams. Lietuvis finišą pasiekė per 7 min. 38,66 sek. ir aplenkė į finalą taip pat patekusius daną Sventą Nielseną (7:40,67) bei baltarusį Stanislavą Ščerbačenią (7:43,46).

Lietuvos porinei keturvietei, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, dėl vietos finale teko kovoti paguodos plaukime. Jame lietuviai šiandien užėmė 3-ąją vietą (6:30,71), tačiau į finalą žengė net 4 geriausios įgulos. Paguodos plaukimo laimėtojais tapo estai, finišą pasiekę per 6 min. 26,34 sek.

Paskutinė Europos čempionate dalyvaujanti Lietuvos įgula – lengvo svorio dvivietę irkluojantys Lukas Dobrovolskis ir Deividas Kluonis – šiandien užbaigė savo pasirodymą Vokietijoje. C finale lietuviai (7:49,48) nusileido Kipro komandai (7:45,52) ir užėmė 2-ąją vietą. Galutinėje įskaitoje lietuviai užėmė 14-ąją vietą tarp 15 ekipų.

Lemiamas Lietuvos irkluotojų kovas dėl Europos čempionato apdovanojimų sekmadienį sporto gerbėjai galės stebėti tiesiogiai LRT kanalu! Tiesioginė transliacija prasidės 12 val. 45 min.

Lietuvių startų finaluose tvarkaraštis

12.48 Vyrų porinė keturvietė (Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius)

13.03 Vyrų dvivietė (Rolandas Maščinskas, Saulius Ritteris)

13.18 Moterų dvivietė (Donata Vištartaitė, Milda Valčiukaitė)

14.03 Vyrų vienvietė (Mindaugas Griškonis)

14.18 Moterų vienvietė (Lina Šaltytė)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)