„Tai yra oficiali, varžyboms skirta danga, kuri yra naudojama pasaulio bei Europos čempionatų metu. Kadangi Europos ir pasaulio federacijos mato, kad pas mus vyksta veiksmas, tai jie nusprendė ją mums padovanoti. Žinoma, mes rašėme prašymus ir į tai buvo atsižvelgta“, – sakė Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Įprastai Lietuvoje salės tinklinio varžybos vykdavo ant įprasto arenų parketo, kuriuo naudojasi ir kitų sporto šakų atstovai. Būtent tinkliniui skirta danga turi savų specifinių elementų.

„Danga yra specialiai pritaikyta tinkliniui. Jos minkštumas yra specialus, kad sportininkams būtų patogu. Kiekvienos sporto šakos atstovams maloniau žaisti ant dangos, kuri jiems priklauso“, – aiškino LTF prezidentas.

Naujos oficialios dangos kaina siekia apie 35-40 tūkst. eurų. Dar neaišku, kada nauja danga pasieks Lietuvą, todėl dar nėra garantijų, kad ji bus naudojama viename svarbiausių šių metų Lietuvos tinklinio renginių – Europos moterų tinklinio čempionato atrankos turnyre Alytuje.

„Tikimės gauti dangą iki turnyro Alytuje, bet apskritai tokia nauja danga tarnaus 5-10 metų. Ketiname ją vežioti po skirtingas arenas. Turėdami tokią dangą, bet kurioje Lietuvos arenoje galėsime vykdyti tinklinio varžybas“, – pridūrė M. Vasiliauskas.

2017 metų Europos moterų pirmenybių pirmojo atrankos etapo antroje grupėje Lietuvos rinktinė Alytaus arenoje gegužės 19-22 dienomis žais su Juodkalnijos, Norvegijos bei Bosnijos ir Hercegovinos komandomis. Bilietais prekiauja „Tiketa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)