Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – Alytaus „Almeida-Stronglasas“. 19.00 val. Kauno sporto halė. Serija 0–1.

Pirmose rungtynėse Alytaus klubas šventė įtikinamą pergalę rezultatu 28:22. Abejose ekipose žibėjo lyderiai, po dvylika įvarčių sumetę Vaidas Drevinskas ir Žygimantas Misevičius. Sustabdžius šiuos rankininkus varžovams iš karto taptų lengviau, tačiau juos pavaduoti galinčių žaidėjų netrūksta abejose ekipose. Be jokios abejonės treneriai bandys surasti šiuos rankininkus ir nustebinti savo varžovus.

Kitas svarbus aspektas – komandas į priekį tempė patyrę rankininkai, kurie užgrūdinti įvairių kovų. Tačiau ir jiems ne viskas ėjosi kaip iš pypkės. Pavyzdžiui Ž. Misevičius sumetė 3 baudinius iš 5. Jo 7 metrų realizacija prieš šią dvikovą siekė beveik 90 proc.

Reguliariame sezone ekipos Kaune susitiko vieną kartą ir tuomet netikėtai lengvai triumfavo svečiai – 27:16. Tad psichologiškai alytiškiai prieš dvikovą turėtų jaustis tvirčiau. Tuo metu kauniečiai šiemet po ilgokos pertraukos laimėjo trofėjų – LRF taurę. Po tos pergalės jų žaidimo kokybė ir pasitikėjimas savimi gerokai paaugo. Trečiadienio vakare jie turės puikią progą tai įrodyti ir pratęsti seriją.

Vilniaus HC „Vilnius“ – Klaipėdos „Dragūnas“. 19.30 HC „Vilnius“ salė. Serija 0–1.

Pirmą dvikovą klaipėdiečiai laimėjo 32:26. Prie to nemažai prisidėjo nesėkmingi vilniečių metimai nuo 7 metrų linijos (7/3). Šį kartą viskas gali būti kiek kitaip. Vienareikšmiškai klaipėdiečiai atvyksta į šiemet blogiausius prisiminimus keliančią salę.

Vienintelis pralaimėjimas lygos rungtynėse patirtas būtent Vilniuje žaidžiant su trečiadienio vakaro varžovais. Tuomet šeimininkai šventė pergalę rezultatu 24:18 ir įrodė, kad vienintelis logiškas būdas įveikti „Dragūną“ – sustabdyti jų puolimą. Žaidžiant atvirą rankinį įmesti daugiau nei klaipėdiečiai šiemet Lietuvoje dar nepavyko niekam.

Rungtynių nugalėtoją prognozuoti sunku, tačiau galima spėti, kad tai bus klampios rungtynės, o greitos atakos gali turėti labai svarbią reikšmę ir nulemti rungtynių nugalėtoją. Jei vilniečiams pavyktų apginti savo tvirtovę, tuomet klaipėdiečiams tektų atsidurti ten, kur jie jau seniai bebuvę – žaisti Lietuvos rankinio lygos rungtynes, kuriose pralaimėti negalima. Vis tik svečiai puikiai supranta esamą situaciją ir padarys viską, kad trečių rungtynių neprireiktų. Spėjama, kad taip ir bus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)