Vilniečiai ilgai priešinosi „Dragūnui“

Šeštadienį uostamiestyje prasidėjo pusfinalio varžybų etapas. Kiek sėkmingiau pirmąsias rungtynes pradėjo „Dragūno“ rankininkai, kuriems dar pirmojo kėlinio viduryje pavyko susikrauti 5 įvarčių pranašumą. Visgi vilniečiai šiek tiek sumažino atsilikimą, tačiau pasivyti klaipėdiečių jiems nepavyko.

Antroje rungtynių dalyje „Dragūno“ rankininkai išlaikė rungtynių tempą, kuris buvo neparankus vilniečiams. Uostamiesčio ekipa šventė pergalę rezultatu 32:26 (18:14).

Nugalėtojų gretose rezultatyvumu išsiskyrė Igoris Kopišinskis ir Mindaugas Dumčius, atitinkamai pelnę 8 ir 7 įvarčius. Lukas Simėnas atliko 6, o Edvinas Vorobjovas – 3 sėkmingus metimus.

Vilniečių komandoje daugiausiai įvarčių pelnė Martynas Žala ir Šarūnas Sakalauskas. Jų sąskaitoje – 6 ir 5 įvarčiai. Po 3 kartus pasižymėjo Andrius Kliorė, Marius Panavas ir Karolis Antonovičius.

Artūras Juškėnas (Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris): „Kova buvo tokia, kokios ir tikėjomės. Pirmasis kėlinys buvo labai sudėtingas. Norėjome „pabėgti“, bet varžovai neleido to padaryti. Antroje rungtynių dalyje varžovai labiau pavargo nei mes. Taip pat mūsų žaidėjus labiau lydėjo sėkmė. Žinoma, nenoriu nuvertinti savo komandos, šaunuoliai vyrai. O apie atsakomąsias rungtynes dar nenorime galvoti, nes Vilniuje tikrai bus sunku.“

Marius Baranauskas (Vilniaus HC „Vilnius“ vyr. treneris): „Rungtynės nebuvo blogos, tačiau labai daug klydome lygioje vietoje ir praradome daug kamuolių. Taisysime klaidas ir matysime, kaip viskas atrodys aikštėje trečiadienį. Pripažinsiu, labai norime grįžti į Klaipėdą žaisti dar vienerių rungtynių.“

Alytiškiai antrame kėlinyje palaužė „Granitą“

Dzūkijoje vyko vienas kito vertų varžovų dvikova, kurios pirmąją pusę ekipos žaidė taškas į tašką. Nei alytiškiams, nei „Granitui“ nepavyko susikrauti didesnio pranašumo, o į rūbinę ekipos išėjo esant minimaliai kauniečių persvarai 13:14.

Alytaus „Almeida-Stronglasas“ antrame kėlinyje parodė charakterį ir puikiai sustabdė kauniečių puolimą. Šeimininkams taip pat pavyko kurti vieną po kitos sėkmingas atakas, leidusias iškovoti pergalę ženklia persvara 28:22.

Dzūkus į pergalę vedė 12 Žygimanto Micevičiaus pelnytų įvarčių. 7 kartus sėkmingai pasižymėjo Aurelijus Sabonis.

„Granito“ komandoje žibėjo taip pat 12 įvarčių pelnęs Vaidas Drevinskas. Mindaugo Urbono sąskaitoje 3 taiklūs metimai.

Egidijus Petkevičius (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ komandos žaidžiantysis treneris): „Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynės buvo įtemptos bei rezultatas neatspindi visos rungtynių eigos. Kauniečiai tikrai puikiai žaidė. Pirmajame kėlinyje turėjome rimtų problemų, nesusitvarkėme su Vaidu Drevinsku. Nors ir laukėme iš jo tokio žaidimo, galvojome, kad pavyks jį kiek nors sustabdyti. Laimai, antrame kėlinyje pavyko susitvarkyti su šia užduotimi. Noriu pagirti komandos vartininką Rytį Cipkų, kuris gerai įsijungė į kovą antroje rungtynių dalyje. Rytis labai palengvino komandos užduotį gynyboje stabdant priešininkų atakas.“

Albertas Mazeliauskas (Kauno „Granito-Gajos-Kario“ vyr. treneris): „Šiandien laimėjo stipresni. Patirtis nugalėjo, nėra ką ir aptarinėti. Manau, jog atsakomąsias rungtynes Kaune žaisime geriau nei šiandien.“

Primename, jog pusfinalyje kovojama iki dviejų pergalių. Antrosios serijos rungtynės vyks gegužės 4 d. (trečiadienį) Vilniuje ir Kaune.