„Keletą mėnesių trukusios nacionalinės konkūrų varžybos suteikė galimybę patikrinti savo jėgas tarp kitų sporto klubų ar privačių žirgų augintojų. Galime pasidžiaugti, jog mūsų duetai buvo tinkamai pasirengę ir demonstravo puikius rezultatus, ypač jauno žirgo konkūrų jojimo grupėse. Taigi šios pergalės yra labai didelis įvertinimas ne tik sportininkams, bet ir treneriams bei zootechnikams, kurie nuo pat kumeliuko gimimo įdėjo daug pastangų ugdant sportines žirgo savybes“, – pasakojo „Lietuvos žirgyno“ direktorius Žilvinas Tomas Badikonis.

Pagrindinę Lietuvos konkūrų žiemos čempionato taurę iškovojo „Lietuvos žirgyno“ raitelis Valdemaras Žukauskas su žirgu Piligrimu, surinkęs 114 kvalifikacinių taškų. Šis raitelio ir žirgo duetas jau ir anksčiau buvo pripažinti čempionais Lenkijoje vykusiose konkūrų varžybose, kur pirmi įveikė 140 cm aukščio kliūčių maršrutą.

Dar vasarį prasidėjusiame žiemos konkūrų čempionate dalyvavo apie 190 raitelių ir žirgų duetų iš visos Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)