Sidabro medalį prestižinėse „Volvo Ocean Race“ lenktynėse aplink pasaulį iškovojęs sportininkas teigė, kad susitikimo metu buvo paliesta tema ir dėl Klaipėdos galimybės kada nors tapti minėtų varžybų finišo uostu.

Kaip teigiama Vyriausybės pranešime spaudai, Ministras Pirmininkas pasveikino sportininką su įspūdingais pasiekimais tarptautinėse varžybose, padėkojo už sunkų darbą ir asmeninį pasiaukojimą garsinant Lietuvos vardą.

„Man buvo didelė garbė susitikti su Lietuvos Premjeru. Susitikimas buvo planuotas jau seniai, tačiau mes abu labai užsiėmę, tad jį vis tekdavo atidėti. Tiesa, nors susitikimui buvo planuota skirti dvidešimt minučių, prašnekėjome beveik valandą. Kalbėjome ne tik apie mano dalyvavimą „Volvo Ocean Race“ lenktynėse ir tolesnius sportinius planus, tačiau ir apie visos Lietuvos buriavimo perspektyvas. Smagu tai, kad Premjeras ir pats prasitarė turintis svajonių susijusių su buriavimu“, - teigė R. Milevičius.

Pasak R. Milevičiaus, viena svarbiausių pokalbio temų buvo Klaipėdos galimybė tapti „Volvo Ocean Race“ jachtų lenktynių aplink pasaulį finišo uostu. Nors toks sprendimas pareikalautų pakankamai didelių investicijų, kitų miestų patirtis rodo, kad šios investicijos atsiperka dešimteriopai. Viena vertus, didelė dalis lėšų skiriama ilgalaikės infrastruktūros tobulinimui. Kita vertus, buriuotojų olimpiadai prilygstančios „Volvo Ocean Race“ varžybos susilaukia milžiniško pasaulio žiniasklaidos dėmesio bei pritraukia šimtus tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.

R. Milevičius su olandų komanda „Team Brunel“ 2014-2015 metų „Volvo Ocean Race“ varžybose iškovojo vicečempionų titulą. Šiuo metu lietuvių buriuotojas aktyviai buriuoja ir yra vienas iš realių pretendentų vėl dalyvauti didžiausiu buriuotojų renginiu ir prestižiškiausiomis lenktynėmis laikomose varžybose 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)