„J. Jefimovos bylą šiuo metu tiria FINA antidopingo komitetas. Prašymas anksčiau termino nutraukti sportininkės nušalinimą nuo plaukimo komitetas atmetė. Todėl sprendimas dėl J. Jefimovos diskvalifikacijos lieka galioti iki atskiro posėdžio“, – TASS sakė C. Marculescu.

Būsimo posėdžio data nėra paskelbta. Tiesa, šis FINA sprendimas gali būti skundžiamas sporto arbitražo teismui (CAS) Lozanoje.

Julija Jefimova balandžio 15-ą dieną pateikė prašymą leisti jai dalyvauti varžybose.

J. Jefimova drauge su didele grupe kitų Rusijos sportininkų ne varžybų metu buvo pagauta vartojant draudžiamą preparatą meldoniumą (mildronatą). Plaukikei gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos. 2014 metais J. Jefimova jau buvo diskvalifikuota metams ir keturiems mėnesiams už dopingo vartojimą.

Balandžio viduryje pasaulio antidopingo agentūra (WADA) pareiškė, kad iki 2016 metų kovo 1 dienos paimtame sportininko dopingo teste šio preparato kiekis neturi viršyti 1 mikrogramo viename mililitre normos.

Žinoma, būtų gerai, jei J. Jefimova važiuotų į Rio. Jei ji galės dalyvauti olimpiadoje – mes visi tuo tik džiaugsimės. Bet yra ir kiti sportininkai, galintys spręsti rinktinei iškeltas užduotis žaidynėse.
Viktoras Avdijenka, Rusijos plaukimo federacijos viceprezidentas
J. Jefimova yra pagrindinė geriausios Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytės konkurentė ir siekia gauti leidimą dalyvauti 2016-ų Rio de Žaneiro olimpiadoje. Visgi į preliminarų Rusijos plaukimo rinktinės kandidatų sąrašą J. Jefimova kol kas nebuvo įtraukta. Anot jos trenerio Sergejaus Kolmogorovo, jei problema išsispręstų, rinktinės sudėtyje J. Jefimova pakeistų Nataliją Ivanejevą.

„Žinoma, būtų gerai, jei J. Jefimova važiuotų į Rio. Jei ji galės dalyvauti olimpiadoje – mes visi tuo tik džiaugsimės. Bet yra ir kiti sportininkai, galintys spręsti rinktinei iškeltas užduotis žaidynėse. Yra tie, kurie potencialiai gali tapti plaukimo komandos lyderiais“, – kalbėjo Rusijos plaukimo federacijos pirmasis viceprezidentas Viktoras Avdijenka.

J. Jefimova 2012 metų Londono žaidynėse iškovojo bronzos medalį. Ji – keturiskart pasaulio čempionė.

Primename, kad dėl meldoniumo vartojimo įkliuvusios J. Jefimovos atstovas Andrejus Mitkovas neseniai tvirtino, jog teigiami buvo net keturi rusės dopingo mėginiai, paimti šiais metais, tačiau, anot jo, visuose juose neleistino preparato norma neviršijo draudžiamos ribos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)