Tragišką žinią DELFI patvirtino Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

A. Stanislovaitis šįryt rastas negyvas viešbučio kambaryje, mirties priežastis kol kas neaiški.

„Vos prieš penkias minutes sužinojome. Dar vakar kolegos su juo kalbėjosi, jautėsi puikiai. Šįryt treneris nepasirodė prie pusryčių stalo, sportininkai ėjo jo ieškoti. Kambario durys buvo užrakintos, kažkas įlipo per langą ir pamatė jį gulintį“, – pasakojo N. Medvedeva.

Anot jos, A. Stanislovaitis praeityje yra skundęsis širdimi, bet pastaruoju metu rimtų sveikatos problemų neturėjo.

Kartu su būriu šalies lengvaatlečių A. Stanislovaitis šiomis dienomis stovyklavo Ispanijoje, kur rengė sportininkus artėjančiam vasaros olimpiniam sezonui.

Buvęs ilgametis Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris – vienas garsiausių šalies sporto specialistų. Sprinterius ir kitų rungčių atstovus treniravęs A. Stanislovaitis nuo 1992 metų dirbo Lietuvos sporto universitete (LSU), ėjo prorektoriaus, Senato pirmininko pareigas. Įžymus sporto mokslininkas parašė keletą lengvosios atletikos vadovėlių, ne vieną mokslinį straipsnį apie trumpų nuotolių bėgimą, sportininkų fiziologiją.

„Aleksas turėjo rūpesčių dėl sveikatos – prieš metus jis buvo patyręs insultą. Bet žinia apie jo mirtį vis tiek „nutrenkė“ visą Kauną“, – DELFI sakė LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Jaunystėje A. Stanislovaitis pats buvo sprinteris, bet kur kas didesnių aukštumų pasiekė pasirinkęs trenerio profesiją. Žymiausi Joniškėlyje (Pasvalio raj.) gimusio, bet beveik visą gyvenimą Kaune praleidusio profesoriaus auklėtiniai buvo olimpinė vicečempionė Austra Skujytė, pajėgiausias šalies sprinteris Rytis Sakalauskas, Lietuvos rekordininkas Kastytis Klimas.

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio postą A. Stanislovaitis užėmė 1997-2008 metais.

DELFI užjaučia trenerio bendražygius ir artimuosius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)