Sėkmingai rungtynes sostinėje pradėjo šeimininkai „Šviesos“ rankininkai, kurie jau pirmomis minutėmis įrodė, kad yra nusiteikę kovoti dėl pergalės. Po pirmų sėkmingų „Šviesos“ atakų sekė kauniečių atsakas. „Granitui“ pavyko pristabdyti šeimininkų išpuolius ir tuo pačiu sėkmingai baigti savo derinius. Visgi kėlinio eigoje kova išsilygino, o rezultatas po pirmo kėlinio buvo lygus –15:15.

Antro kėlinio pradžioje kauniečiai vieną po kitos surezgė rezultatyvias atakas, kurios leido „Granitui“ atitrūkti nuo varžovų 3 įvarčių skirtumu. Tokį patį skirtumą svečiai išlaikė iki pat rungtynių pabaigos, o VHC „Šviesos“ rankininkams antrą kartą ketvirtfinalyje teko pripažinti varžovų pranašumą – 27:30.

Vilniečiams daugiausiai įvarčių pelnė Valdas Drabavičius, atlikęs 9 sėkmingus metimus. Po 7 įvarčius įmetė Lukas Balbierius ir Dovydas Kuodys.

Kauno ekipą į pergalę vedė 10 Mindaugo Urbono pelnytų įvarčių. Jam geriausiai talkino Vaidas Drevinskas, pasižymėjęs 9 kartus.

Pasiekę antrą pergalę ketvirtfinalyje, „Granito“ rankininkai išsikovojo vietą žaisti lygos pusfinalyje, kuriame teks susigrumti su Alytaus klubu. Kitame pusfinalyje, vyksiančiame balandžio 30 d., kovos Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus HC „Vilnius“ ekipa.

Moterų lygos antrose atkrintamose rungtynėse stipresnės buvo klaipėdietės

Lietuvos moterų rankinio lygos atkrintamų varžybų antros rungtynės, vykusios Klaipėdoje tarp vietos „Dragūno-Viesulo“ ir Šiaulių SM „Dubysos-Salvės“, pasibaigė uostamiesčio komandos pergale rezultatu 33:26 (17:16).

Tokiu būdu ši pergalė klaipėdietėms leido galutinai suformuoti moterų lygos finalo ketvertuką ir jos dabar pusfinalyje susikaus su reguliaraus sezono nugalėtojomis Kauno „ACME-Žalgiriu“.

Uostamiesčio komandoje taiklumu išsiskyrė seserys Brigita ir Roberta Ivanauskaitės, pelniusios atitinkamai 11 ir 7 įvarčius, 4 taiklius metimus atliko Fausta Abrutytė, po 3 – Austėja Rimkutė, Dovilė Mižutytė ir Skirmantė Pociūtė, po 1 – Deimantė Briedytė ir Sofija Sokolova.

„Dubysa-Salve“ ekipoje pasižymėjo Deimantė Pupšytė (9 įv.), Ramunė Poškutė (6 įv.), Urtė Mockevičiūtė (5 įv.), Goda Tuomaitė (3 įv.), Vaida Repečkienė, Kamilė Jaroslavaitė ir Deimantė Laurinavičiūtė (po 1 įv.).

„Pirma rungtynių pusė vyko ganėtinai atkakliai ir permainingai. Visgi, dažniau pirmavo susitikimo šeimininkės Klaipėdos rankininkės. Nors jų žaidimas dažnai ir bangavo, bet uostamiesčio atstovės sugebėjo išlaikyti minimalią vieno įvarčio persvarą ir laimėti kėlinį (17:16).

Tuo tarpu antrame dvikovos kėlinyje jau aiškiai dominavo Klaipėdos sportininkės. Įpusėjus kėliniui „Dragūnas-Viesulas“ turėjo susikrovęs jau septynių įvarčių persvarą (27:20). Tiesa, šiaulietės dar bandė gelbėtis, bet tik laikinai, kai sumažino atsilikimą iki keturių įvarčių (28:24). Tačiau tai buvo viskas, ką sugebėjo padaryti šiaulietės.

Atkrintamų rungtynių susitikimas vyko pagal taurės turnyro principą iš dvejų rungtynių. Pirmą mačą Šiauliuose 29:28 taip pat laimėjo klaipėdietės, kurios ir pateko į lygos ketvertuką. Jos pusfinalio kovas pradės su šalies čempionėmis Kauno „ACME-Žalgiriu“, - po mačo sakė rungtynių inspektorius Arvydas Brazaitis.

Pusfinalio dvikovas numatyta pradėti balandžio 30-ą dieną, kai „ACME-Žalgiris“ susitiks su „Dragūnu-Viesulu“, o HC „Garliava SM-CASCADA“ žais su Vilniaus LEU „Šviesa-Egle“. Rungtynės vyks iki dviejų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją