Ir negalvoti apie rungtynes. Puiki proga pajusti gaivumą, mat lauke šiltas ir nestiprus lietus.

Giliau įkvėpti ir atsipūsti galima ne tik laisvą dieną. Komanda jau įvykdė minimalias keltas užduotis ir padarė tai, ką privalėjo padaryti – apie iškritimą iš diviziono galima negalvoti.

Tačiau niekas iš komandos į viršų iškėlęs du pirštus nevaikšto. Komanda patikėjo savo jėgomis ir nori kilti aukščiau.

Antradienį vykusio komandos susirinkimo metu vyriausiojo trenerio asistentas kanadietis George'as Kingstonas pasakė eilinę įkvepiančią kalbą. Pagyręs už rungtynes su Rumunija, G. Kingstonas pabrėžė, kad reikia įveikti dar tris kliūtis ir komanda tai gali. Sutelkus visas jėgas, žaidžiant kaip komanda, padedant vienas kitam ir nuolat kartodamas žodį „klijai“ strategas dar kartą žaidėjams priminė, jog jie viena komanda ir privalo „sulipti“ kaip komanda.

Kai kurie žaidėjai stratego klausėsi ir išsižioję. Patyręs buvę Kanados rinktinės vyriausiasis treneris, nuolat naudojantis neišsemiamos patirties pavyzdžius, priminė lietuviams, jog milžiniškas tikėjimas savo jėgomis leidžia nuversti kalnus.

Rinktinės treneriai dirba didžiulį darbą tiek su visa komanda, tiek su penketukais, tiek su kiekvienu individualiai. Visi puikiai supranta, jog privalomi darbai padaryti, dabar reikės kautis su kito kalibro komandomis.

Ramią dieną praleidusi Lietuvos rinktinė surengė treniruotę per pietus ir ramiai ruošėsi kovai trečiadienį su Didžiąja Britanija. Visa jėga su komanda jau treniruojasi peties traumą turėjęs Danielius Nomanovas, visi kiti žaidėjai sveiki.

„Jaučiuosi gerai. Iščiuožęs rungtynėse su Rumunija pradžioje jaučiau „sunkias“ kojas, tačiau vėliau išsibėgiojau ir viskas buvo gerai. Įvarčio neįmušiau, tačiau užduotys buvo gynybinės, tad sužaidėme gerai“, - sakė D. Nomanovas.

„Mane asmeniškai nustebino mūsų jaunimas. Buvo tikrai sunkus pasiruošimas čempionatui, viskas vyko kryptingai, turime nemažai susirinkimų, kur jaunimui labai padeda G. Kingstonas, daug tiesų įkala tiesių į galvą apie ledo ritulį. Tikiuosi, jog ir toliau sėkmingai tvarkysimės. Viskas yra įmanoma. Diskutavome tarpusavyje, jog nėra nė vienos komandos, kurios negalėtume įveikti. Truputį sėkmės, truputį susikaupimo, gero darbo gynyboje ir galime visus nugalėti. Mes įrodėme pernai, niekas netikėjo, tačiau laimėjome prieš britus. Tad galime laimėti prieš anglus, Ukrainą, visus galime įveikti“, - sakė vienas vyriausių komandos žaidėjų Rolandas Aliukonis.

Komanda nusiteikusi rimtai. Žibalo į ugnį įpylė ir kapitonas Mindaugas Kieras, kuris iškovojus medalius pažadėjo nusiskusti trejus metus puoselėtą barzdą.

„Jeigu komanda laimės bet kokios spalvos medalius, nusiskutu barzdą ir vaikštau su ūsais visus metus. Man tai pakankamai skausminga po trejų metų ir bus juokinga. Neįsivaizduoju, kaip atrodysiu su ūsais“, - sakė kapitonas.

Komandą reikiamais momentais gelbėja jaunasis vartininkas Artūras Pavliukovas. Rinktinei šiame čempionate netekus Manto Armalio, A. Pavliukovas įrodė, jog su Estija ir Rumunija jis gali žaisti ne ką prasčiau. Dabar artėja rimtų išbandymų metas.

„Artūras parodė jau anksčiau, U-20 komandoje, jog gali žaisti gerai. Olimpinėje atrankoje irgi žaidė, parodė, jog gali žaisti. Artūras čia puikiai susitvarkė pirmose rungtynėse, komanda jaučia, jog už nugaros turi rimtą vartininką. Dabar pamatysime, ar su stipriais priešininkais mes taip pat pasiruošę žaisti. Galėsime aptarti po čempionato. Mes prieš kiekvienas rungtynes su trenerių štabu sprendžiame, kuris vartininkas žais, nes mes neturime pirmo ar antro numerio. Pas mus – du vartininkai. Kuris geriau pasiruošęs ir tinkamesnis tam priešininkui, tas ir žaidžia“, - sakė vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas.

Panašu, jog trečiadienį Lietuvos rinktinė pradės kovas visai kitame divizione. Tiek Didžioji Britanija, tiek Ukraina, tiek Kroatija yra šio čempionato pagrindinės pretendentės į medalius. Ar įsiterps tarp jų Lietuva?

Balandžio 20 d. rungtynės:

14.00 val. Ukraina – Estija;
17.30 val. Didžioji Britanija – Lietuva;
21.00 val. Rumunija - Kroatija.

Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Lietuva2200012:36
2.Ukraina2200010:26
3.Didžioji Britanija211008:45
4.Estija200115:111
5.Kroatija200022:80
6.Rumunija200022:110

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)