„Labai nedaug trūko iki pergalės. Silpni vėjai mums buvo didelis privalumas, nes kiti laivai skaičiuodami savo balą atsisakė didelių burių (pagal nustatytą jachtos balą perskaičiuojamas distancijoje sugaištas laikas tam, kad būtų išlyginti techniniai laivų skirtumai). Sumažėjus vėjui jie nebegalėjo buriuoti išlaikydami savo optimaliausią greitį. Kitu atveju aplenkti konkurentus mums būtų buvę tikrai sunkiau, nes jų balas buvo žymiai geresnis“, – po varžybų pasakojo buriuotojas R. Milevičius

Iškovota antroji vieta olandų komandai „Team Brunel“ tapo ir revanšu prieš lietuvių jachtą „Ambersail“, kuri vos prieš porą savaičių aplenkė ją „St. Maarten“ regatoje, kur savo grupėje buvo iškovojusi pirmąją vietą. „Les Voiles de St. Barth“ regatoje lietuvių įgula su legendine jachta „Ambersail“ liko penkti.

Silpni vėjai, padėję „Team Brunel“ išsiveržti į priekį, koregavo visą regatos programą: vietoj planuotų keturių plaukimų, įvyko vos trys. Trečiosios dienos varžybų startas buvo atidėtas, o vėliau ir atšauktas, dėl štilio.

„Nuo sausio pabaigos, kai mes čia atplaukėm, nebuvo nė vienos dienos, kad nebūtų vėjo. Visada buvo 12-25 mazgų (6-13 m/s), ta pati rytų kryptis. Bet būtent per St. Bartho regatą jis turi dingti visiškai“, – gamtos išdaiga stebėjosi „Ambersail“ įgulos atstovas.

Karibų sezoną jachta „Ambersail“ pratęs prestižinėje „Antigua sailing week“ regatoje, kurioje prie starto linijos stos jau balandžio 24 dieną. Po šios regatos lietuvių jachta per Atlanto vandenyną pasuks Europos link. Klaipėdos uostą „Ambersail“ turėtų pasiekti birželio pirmoje pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)