Pirmajame kėlinyje žinodamos rungtynių svarbą abi komandos žaidė labai atsargiai, o lietuviai nesilaikė žaidimo plano ir buvo priversti eikvoti jėgas be reikalo prasižengdami.

Pirmieji pasižymėjo varžovai, kurie po ilgai užsitęsusios atakos sukūrė progą smūgiuoti Robertui Roobai (10:49, Aleksandras Petrovas, Andrejus Makrovas).

Lietuvos rinktinė nenuleido rankų ir Mauras Baltrukonis (14:24, Aivaras Bendžius, Paulius Gintautas) sumaištyje prie varžovų vartų pelnė išlyginamąjį įvartį.

Netrukus Ugnius Čižas, vienas įkirtęs į varžovų gynybos zoną smūgiavo iš vidutinio nuotolio (16:43, Nerijus Ališauskas) ir išvedė lietuvius į priekį.

Pirmajame kėlinyje pavojingiau žaidė estai, kurie į vartus metė 12 kartų, lietuviai tik 6.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštelėje pasikeitė. Lietuvos rinktinė įsibėgėjo ir pirmoji pelnė labai svarbų įvartį mažumoje. Prasižengus Emilijui Krakauskui varžovai rezgė ataką, o Arnoldas Bosas perėmė ritulį aikštės viduryje ir atidavė ritulį Danieliui Bogdziuliui (23:24), kuris padidino skirtumą iki 3:1.

Dar vienos lietuvių pražangos estai neatleido ir R.Rooba (26:38) dar kartą nuginklavo Artūrą Pavliukovą.

Ilgai laukę varžovų klaidos, sulaukę dviejų minučių pašalinimo iš Estijos pusės, Lietuvos ledo ritulininkai greitai atkeršijo. Nerijus Ališauskas (28:06, Povilas Verenis) gražiu smūgiu nuo mėlynos linijos padidino skirtumą iki dviejų įvarčių.

Dar vieną įvartį suorganizavo pirmojo įvarčio autorius M.Baltrukonis, po kurio perdavimo P.Gintautas (32:15) pelnė penktąjį įvartį.

Po dar vieno estų pašalinimo, dviejų baudos minučių realizavimo „specialistas“ N.Ališauskas pirmasis atsidūrė prie atšokusio ritulio ir padidino skirtumą iki 6:2 (37:39, Donatas Kumeliauskas).

Po dviejų kėlinių pagal metimus estai pirmavo 19-18.

Trečiąjį kėlinį estai pradėjo pakeitę vartininką – į vartus atsistojo Daniilas Seppenenas. Ir jam teko ištraukti ritulį iš vartų po P.Gintauto metimo (49:31, M.Baltrukonis).

Lietuvos rinktinė užtikrintai baigė rungtynes, o trečiajame kėlinyje puikias rungtynes sužaidęs vartininkas Artūras Pavliukovas ne kartą gelbėjo komandą sudėtingose situacijose. A.Pavliukovas po rungtynių buvo paskelbtas geriausiu rinktinės rungtynių žaidėju.

Abi komandos į vartus smūgiavo po 30 kartų.

„Susikaupėme ir žaidėme taip kaip mokame. Pavyko pajusti rungtynių ritmą ir gerai sužaisti. Komanda kovojo dėl kiekvieno aikštelės metro ir padėjo gynyboje. Gal trečiame kėlinyje kiek atsipalaidavome, bet sužaidėme geras rungtynes. Dabar reikia pailsėti, ruoštis rytojaus rungtynėms.“, - sakė geriausias rungtynių žaidėjas Artūras Pavliukovas.

„Kaip sakiau komandai prieš čempionatą, mes turime 100 kilometrų distanciją, o įveikėme tik 20. Laukia sunkios rungtynės su kibia, greita Rumunijos komanda. Aišku, kaip treneris, aš visada randu, ką galima būtų pagerinti ir pakeisti. Mes turime mažiau prasiženginėti ir žaisti drausmingiau“,- po pergalės sakė Lietubos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Pirmadienį 14.00 val. Lieutuvos rinktinė susitiks su Rumunijos komanda.

Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Lietuva 1 1 0 0 0 7:2 3

2. Ukraina 0 0 0 0 0 0:0 0

3. Didžioji Britanija 0 0 0 0 0 0:0 0

4. Kroatija 0 0 0 0 0 0:0 0

5. Rumunija 0 0 0 0 0 0:0 0

6. Estija 1 0 0 0 1 2:7 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)