Pirmame mače lietuvėms palaužti latvių gynybą pavyko tik paskutinę pirmo kėlinio minutę, kuomet po Ramunės Maleckienės perdavimo įvartį pelnė Anastasija Šeršniova.

Antrame kėlinyje vėl puikiai sužaidė Ula Aleksandravičiūtė ir A. Šeršniova, po kurių perdavimų įvartį pelnė R. Maleckienė.

Tačiau „Laima Juniors“ nepasidavė ir po dviejų I. Steinakos įvarčių rezultatą išlygino, o kėlinio pabaigoje I. Zvidrė persvėrė rezultatą (2:3).

Intriga persikėlė į trečią kėlinį, kuriame vėl puikiai žaidė pirmas lietuvių penketas, o ritulį po U. Aleksandravičiūtės ir R. Maleckienės perdavimų į vartus pasiuntė A. Šeršniova. Paskutinę rungtynių minutę rezultatas vis dar buvo lygus, tačiau aktyvus A. Šešrniovos puolimas davė vaisių ir du jos įvarčiai Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinei lėmė pergalę.

Antrose rungtynėse lietuvės nepaliko jokių vilčių Latvijos „Laima Juniors“ ekipai. Jau pirmame kėlinyje po Vitalijos Černeckienės ir R. Maleckienės įvarčių lietuvės išsiveržė į priekį (2:0).

Antrame kėlinyje po A. Šeršniovos perdavimo dar kartą pasižymėjo R. Maleckienė, tačiau netrukus M. Baltabarzdė sušvelnino rezultatą (1:3). Po 10-ies minučių dar vieną įvartį įmušė ir I. Zvidrė (2:3).

Tačiau lietuvės susikaupė ir netrukus po R. Maleckienės perdavimo persvarą padidino A. Šeršniova. Pergalė jau buvo lietuvių rankose, kuomet paskutinę rungtynių sekundę ją užtvirtino ir po R. Maleckienės perdavimo puikų įvartį pelnė viena jauniausių rinktinės narių U. Aleksandravičiūtė.

Nacionalinės moterų rinktinės sudėtis:

Vartininkės: Emilie Simonsen ir Jurgita Prekevičienė.
Puolėjos: Kotryna Paulikaitė, Vitalija Černeckienė, Ula Aleksandravičiūtė, Ramunė Maleckienė, Anastasija Šeršniova, Nomeda Burneikaitė, Agnė Račkauskaitė, Evelina Bankauskienė, Anželika Medvedeva, Karina Tarulytė ir Laura Batutytė.
Gynėjos: Živilė Drėgvaitė, Gintarė Karpavičiūtė, Daiva Jatkevičienė, Miglė Jakavičienė, Sabina Gudanec, Gabija Griniūtė, Laura Kazakevičienė, Emilija Mažeikaitė ir Diana Burneikienė.
Nacionalinės merginų komandos žaidžianti trenerė: Ramunė Maleckienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)