Europos žemyno atrankos turnyre dalyvauja dvi pajėgiausios Lietuvos stalo tenisininkės moterys Rūta Paškauskienė ir Eglė Stuckytė bei du pajėgiausi šalies stalo tenisininkai Tomas Mikutis ir Alfredas Udra.

Pirmas dvi dienas sportininkai kovos grupių varžybose. P grupėje R. Paškauskienės (ITTF-103) varžovės yra prancūzė Carole Grundisch (ITTF-88), belgė Nathalie Marchetti ir Graikijos sportininkė Maria Christoforaki (ITTF-314).

G grupėje Lietuvos čempionė E. Stuckytė (ITTF-230) susitiks su baltaruse Viktorija Pavlovič (ITTF-71) ir Kroatijai atstovaujančia kine Yuan Tian (ITTF-124).

Vyrų grupės O varžybose T. Mikučio (ITTF-221) laukia kovos su rumunu Crisanu Adrianu (ITTF-80), čeku Lubomiru Jančariku (ITTF-88) ir šveicaru Elia Schmidu (ITTF-228).

H grupėje Lietuvos čempiono A. Udros varžovai bus Lenkijos stalo tenisininkas Danielis Gorakas (ITTF-65), kroatas Zoranas Primoracas (ITTF-99) ir serbas Zsoltas Peto (ITTF-146).

Trys geriausiai grupėje pasirodę sportininkai pateks į atkrintamas varžybas ir toliau tęs kovą dėl olimpinių kelialapių.

Dar 22 kelialapiai į olimpines žaidynes atiteks pagal Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) 2016 metų gegužės mėnesį sudarytą reitingą. Pagal olimpinį reitingą (balandžio duomenys), Lietuvos stalo tenisininkė R. Paškauskienė į 2016 metų olimpines žaidynes patenka.

Olimpinės atrankos turnyras turėjo vykti balandžio 6-10 d. Stambule, tačiau dėl neramumų Turkijoje Europos stalo teniso sąjungos (ETTU) sprendimu saugumo sumetimais buvo perkeltas į Švediją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)