Pirmadienį svorio kategorijos iki 64 kg aštuntfinalyje antras pagal skirstymą E. Petrauskas 3:0 nugalėjo baltarusį Jevgenijų Daugaliavecą ir pateko į ketvirtfinalį. Dėl vietos pusfinalyje lietuvis trečiadienį kovos su vengru Marku Kontreczu, kuriam jau pirmajame raunde buvo įskaityta pergalė prieš rumuną Gheorghą Ninelą.

Nepasisekė pirmadienį vėlai vakare į ringą kopusiam Mantui Valavičiui, kuris svorio kategorijos virš 91 kg aštuntfinalyje 0:3 pralaimėjo šių metų Šiaurės šalių čempionui danui Kemui Larsenui ir baigė pasirodymą turnyre.

Antradienį Samsuno ringe kovos du Lietuvos boksininkai: svorio kategorijos iki 69 kg favoritu laikomas Europos čempionas Eimantas Stanionis išmėgins jėgas su Albanijos atstovu Albanu Beqiri, o Tado Tamašausko varžovu svorio kategorijos iki 91 kg aštuntfinalyje bus favoritu laikomas praėjusių metų Europos čempionas azerbaidžanietis Abdulkadiras Abdulajevas.

Savo pirmąsias kovas pralaimėjo ir pasirodymą olimpiniame atrankos turnyre jau baigė du lietuviai – Edgaras Skurdelis (iki 60 kg) bei Tomas Pivorunas (iki 75 kg).

Europos zonos olimpiniame atrankos turnyre kovas pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 Senojo žemyno šalių. Vyrams atiteks 30-imt (kiekvienoje svorio kategorijoje po tris), o moterims 6-i (po du) olimpiniai kelialapiai.

Turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)