„Tai nebuvo planuota. O dėl olimpiados nėra apmaudu – juk man dar tik 22 metai, o trišuolininkės karjeros piką pasiekia būdamos 30-ies. Ir, beje, dauguma geriausiųjų turi vaikus. Ir ne vieną. Tai pati geriausia motyvacija, kokia tik gali būti“, – vos tik apie nėštumą paskelbusi feisbuke, portalui DELFI pasakojo D. Dzindzaletaitė.

Tačiau po kelių dienų sportininkė socialiniame tinkle lietuvė paskelbė dar vieną įrašą, kuris buvo adresuotas ją iš olimpinių žaidynių dalyvių sąrašų išbraukusiai LLAF.

„Labai liūdna, kad visas mano 10 metų darbas buvo neįvertintas. Jaučiuosi diskriminuojama ir nebereikalinga, jog laukiuosi vaikelio“, – apmaudą liejo mergina.

Bet panašu, kad su ja susisiekti ir reikalų išsiaiškinti negalėjo net ir federacijos vadovai. Todėl šie griebėsi naujos taktikos – paviešino prezidento Eimanto Skrabulio ir generalinės sekretorės Nijolės Medvedevos, rašytus šiuo metu Anglijoje su savo sužadėtiniu gyvenančiai sportininkei.

„Laba diena, Dovile. Tikiuosi, tau sekasi gerai. Labai gaila, kad nerandi laiko atsakyti į tau asmeniškai skirtus laiškus. Sunku susidaryti įspūdį apie esamą situaciją. Manau, kad laiko atsakyti į laiškus ar susisiekti su mumis buvo pakankamai. Matome, kad tau mieliau bendrauti „Facebook“, tad ir kreipiamės į tave čia. Norėtumėme, kad rastum laiko susisiekti ir su mumis, būtų malonu ne viešoje erdvėje aptarti tavo bei mūsų planus“, – rašė E. Skrabulis.

Iš laiško galima suprasti, kad į sportininkę jis kreipėsi dar vasario pabaigoje, kuomet nebuvo aišku, kad dėl nėštumo ji praleis olimpines žaidynes.

„Nors tavęs jau senokai nematėme varžybose, supratau, kad tau sekėsi neblogai ir tu padarei labai ženklius ir ryžtingus sprendimus savo sportiniame gyvenime ir pasiruošime svarbiausiems metų startams. Ar sprendimai teisingi ir ar jie padaryti laiku – sunku pasakyti, į tai atsakys tavo laikas ir tavo pačios rezultatai šią vasarą“, – rašoma E. Skrabulio laiške.

Bet panašu, kad kreipimasis feisbuke yra pavėluotas, nes D. Dzindzaletaitė savo anketą socialiniame tinkle jau ištrynė.

DELFI primena, kad savo vardą pasaulyje lengvaatletė išgarsino dar 2012 metais, kai būdama 19-metė pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate nušoko 14,17 m ir pasidabino sidabro medaliu.

Praėjusią vasarą jis tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempione, nušokusi net 14,23 m ir ne tik pagerinusi Lietuvos rekordą, bet ir į kišenę įsidėjusi bilietą į olimpines žaidynes.

Vis tik debiuto svarbiausiame viso pasaulio sporto renginyje iš Šiaulių kilusiai sportininkei dar teks palaukti, nes dabar jos gyvenime svarbiausiu tapo gimsiantis pirmagimis.

„Pažadu, kad iškart grįšiu į sektorių. Aplink matau puikių pavyzdžių, jog jei palaikai fizinę formą ir treniruojiesi – sugrįžti į sportą daug lengviau“, – motyvacijos iš pasaulio geriausiųjų pasisėmė liepos 14 dieną savo 23-iąjį gimtadienį švęsianti lietuvė.

Naujagimis pasaulį turėtų išvysti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių metu (preliminariai – rugpjūčio 17 dieną).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)