Pirmasis aukso medaliu pasipuošė vienvietininkas Mindaugas Griškonis. Jis distanciją įveikė per 7 min. 7,57 sek. ir 3 sek. aplenkė suomį Robertą Veną bei 7,30 sek. – vengrą Bendegazą Petervari-Molnarą.

Moterų dviviečių varžybose niekas neprilygo Mildai Valčiukaitei ir Donatai Vištartaitei. Mūsiškės finišą pasiekė per 7 min. 7,57 sek. ir daugiau nei 10 sek. aplenkė kitas prizines vietas užėmusius du ukrainiečių ekipažus.

Vyrų dviviečių valčių lenktynes taip pat užtikrintai laimėjo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris. Jie trasoje sugaišo 6 min. 27,64 sek. ir 7 sek. aplenkė italų bei 10 sek. – ispanų įgulas.

Atkakliausia kova dėl pirmosios vietos vyko vyrų porinčių keturviečių varžybose, tačiau ir čia stipriausi buvo lietuviai. Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius distanciją įveikė per 5 min. 51,04 sek. ir finiše tik 0,66 sek. pranoko kanadiečių įgulą. Treti likę italai nuo nugalėtojų atsiliko 5 sek.

Sekmadienį lietuviai Italijoje taip pat pasirodys 4 rungčių finaluose. Vyrų vienviečių lenktynėse startuos R. Maščinskas, o dvivietę šį kartą irkluos M. Griškonis su S. Ritteriu. Moterų dviviečių varžybose vėl dalyvaus M. Valčiukaitė ir D. Vištartaitė. Tuo metu vyrų porinių keturviečių sekmadienio varžybose mūsų komandoje D. Nemeravičių pakeis Žygimantas Gališanskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją