Atrankos A grupėje Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1055 taškus ir užėmė ketvirtą vietą.

B grupėje įspūdingai startavo Gintarė Venčkauskaitė. Kaunietė surinko 1004 taškus ir užėmė pirmąją vietą. Prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį mūsų sportininkė buvo tik 19-ta (nuo pirmavusios prancūzės Elodie Clouvel atsiliko 68 sek.), tačiau distanciją įveikė greičiausiai tarp visų atrankos varžybų dalyvių (12 min. 04 sek..) ir finišavo 7 sekundėmis greičiau nei pasaulio čempionė vokietė Lena Schoneborn bei 8 sekundėmis - nei E. Clouvel.

Kita Lietuvos atstovė B grupėje - Ieva Serapinaitė - po 2 rungčių buvo trečia (14 sek. nuo E. Clouvel), bėgimo ir šaudymo rungtyje liko 17-ta, o grupėje užėmė 6-ą vietą. To taip pat užteko žengti į finalą.

C grupėje Karolina Gužauskaitė po 2 rungčių užėmė 21-ąją vietą, ir dar prieš kombinuotosios rungties startą buvo aišku, kad kelią į finalą jai turėtų atverti per 12 min. 16 sek. įveikta trasa. Deja, vilnietė sugaišo 12 min. 30 sek., grupėje liko 14-ta ir finale nedalyvaus. Nuo paskutinį kelialapį į finalą iškovojusios Argentinai atstovaujančios Irinos Chochlovos Lietuvos sportininkė atsiliko 10 sekundžių.

Pagal varžybų reglamentą tiesiai į finalą patenka po aštuonias geriausias visų atrankos grupių sportininkes ir dar 12 kelialapių išskirstoma pagal likusių dalyvių rezultatus.

Ketvirtadienį Romoje vyks vyrų atrankos varžybos. Jose dalyvaus tik du Lietuvos sportininkai Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius, nes Dovydas Vaivada dėl ligos liko Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)