Kvalifikacinėje svorio kategorijos iki 59 kilogramų dvikovoje J. Petravičius susitiko su Eriku Torba iš Vengrijos. Jau susitikimo prologas nežadėjo nieko gero – tauragiškiui nepavyko apsiginti nuo varžovo ridenimų parteryje ir po trijų sėkmingai atliktų veiksmų vengras pirmavo 6:0. Dar tašką J. Petravičius prarado, kuomet besigindamas užžengė už kilimo.

Tačiau antrame kėlinuke mūsiškis padidino apsukas ir vožė rezultatyvų „dubenį“. Po sėkmingo ridenimo ir numušimo skirtumas sumažėjo iki minimumo – 6:7. Likus daugiau nei minutei, J. Petravičius vėl neapdairiai užmina už kilimo (6:8). Paskutinėmis sekundėmis teko rizikuoti, bet pastangos buvo bevaisės – vengras nugalėjo rezultatu 6:10.

Aštuntfinalyje E. Torba netapo lietuvio gelbėtoju – vengras pralaimėjo Jegorui Beliakui iš Baltarusijos ir neištraukė J. Petravičiaus į paguodos turnyrą, kur būtų galimybė kovoti dėl bronzos.

Europos jaunimo U23 čempionu tapo rusas Sergejus Jemelinas. Jis finale įveikė azerbaidžanietį Muradą Mamadovą. Bronzos medaliai atiteko Andrejui Cariukui iš Izraelio ir vokiečiui Etienne'ui Kinsingeriui.

Dar keletas žodelių apie vokietį. 2013 metais Katovicuose vykusiame Europos jaunimo čempionate E. Kinsingeris išplėšė pergalę iš J. Petravičiaus likus mažiau nei 10 sekundžių iki susitikimo pabaigos. Tai atrodė neįtikėtina ir prilygo šiokiam tokiam stebuklui, nes J. Petravičiui tereikėjo porą akimirkų atsistumdyti ir su šypsena keliauti į rūbinę. Po mažojo finalo Bulgarijoje, kur E. Kinsingeris susitiko su gruzinu Chviča Čitava, vokiečiui ilgainiui gali prilipti „sėkmės atleto“, „mažojo imtynių mago“ ar panaši etiketė. Plius du taškai ir kelios sekundės – tokia buvo gruzino komforto zona iki tos akimirkos, kuomet E. Kinsingeris kengūros šuolyje apraizgė gruziną ir nubloškė jį ant kilimo. 3:3 ir medalis vokiečio rankose. Yra ko pasimokyti, ar ne? Jei paprašytų kas prisiminti mūsiškių sėkmės istoriją, tai visų pirma išplaukia 2008 metų atrankos į Pekino olimpines žaidynes Ostijoje (Italija) turnyras. Likus trim sekundėm iki finalo sirenos Svajūnas Adomaitis atplėšė nuo kilimo turką Bairamą Oezdemirą ir atliko pergalingą ridenimą. Norėtųsi papildyti savo atminties bagažą dar keliomis tokiomis maloniomis akimirkomis.

J. Petravičius liko 12-oje vietoje tarp 19 dalyvių.

Svorio kategorija iki 98 kilogramų. 18 dalyvių. Romas Fridriko rezultatas – viena pergalė ir vienas pralaimėjimas. Visaginietis lieka viduryje – devintoje vietoje. Ar galėjo būti geriau? Be jokios abejonės.

R. Fridrikas 2013 metų Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų prizininkas. Kadetuose jis taip pat toli gražu ne statisto vaidmenį atliko, Europos čempionate Lenkijoje 2012 metais buvo pakilęs į penktą vietą. Bulgarijoje jis buvo minimas tarp favoritų. R. Fridrikas tikrai vertas dėmesio, o kvalifikacinė dvikova su baltarusiu Jegoru Jeskovecu galėtų drąsiai pretenduoti į pavyzdinių kovų kolekciją.

R. Fridrikas nuo pirmų sekundžių varžovui primetė savo taktiką, siūlė „kryžių“, mėgino atlikti kelis metimus per dubenį, tikrino J. Jeskoveco budrumą netikėtais pervedimais. Įpusėjus antram kėlinukui mūsiškis išgirdo trenerio Ruslano Vartanovo „reikia padirbėti“. Tai geras imtynininko bruožas. Ne kiekvienam duota tokia Dievo dovana – išgirsti trenerį kovos metu. R. Fridrikas paspaudė baltarusį, užsidirbo ataką parteryje, iškėlė varžovą ir grubiai, bet estetiškai nuleido ant kilimo. Pergalė 3:1 ir pirmas darbas atliktas.

Aštuntfinalis. Ant kilimo Europos ir pasaulio jaunimo čempionas, šių metų Europos čempionato trečios vietos laimėtojas Orchanas Nurijevas iš Azerbaidžano ir iš Visagino į Lietuvos olimpinį sporto centrą Vilniuje atvykęs R. Fridrikas. Virš trijų minučių įvykiai klostėsi pagal mums priimtiną planą. R. Fridrikas tvarkingai spaudė O. Nurijevą, išlaukė progą, apvijo rankomis azerbaidžanietį, atliko lėtą, bet tikslų pervedimą į parterį gavo du taškus ir … kas toliau įvyko, nebesinori rašyti. Bet reikia, todėl trumpai. Švieslentė rodė 3.33 min. R. Fridrikas ryžtasi metimui, na, kaip čia pasakius, ne tai, kad per save, bet panašiam, su varžovo kairės rankos išjungimu ir tokiu lengvu kaklo pusiau pašienavimu į dešinę pusę. Gal kokiam naujokui toks pokštas praeitų. Bet O. Nurijevas jau šio to matęs ant imtynių kilimo. R. Fridriko smūgis buvo per silpnas, o kojos per toli. Azerbaidžanietis spėjo perstatyti savo kojas ir pridengė R. Fridriką. Mentės.

2013 metų pasaulio jaunimo čempionate Sofijoje R. Fridrikas kovojo su austru Danieliu Gastlu. Laiko marios, o R. Fridrikas skuba ant pjedestalo. D. Gastlas pristabdė suklydusį visaginietį ir pats užkopė ant antros vietos pakylos laiptelio. R. Fridrikas stovėjo šalia su bronzos medaliu. Įprotis skubėti ne visada pasiteisina. Kartais gal reikėtų tempti laiką.

Trečiadienį kvalifikacinėse dvikovose susitiks Kristupas Šleiva su serbu Mate Nemesu (66 kg, 19 dalyvių) ir Mantas Knystautas (130 kg, 15 dalyvių) su Oyanu Nazarianiu iš Azerbaidžano. Mindaugas Šurmaitis (75 kg, 20 dalyvių) burtų valia varžysis aštuntfinalyje, kur susigrums su gruzinu Gela Bolkvadze.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją