Likus 10 savaičių iki Europos „Grand Prix“ čempionato pradžios, Lietuvoje esantys regbininkai pluša treniruoklių salėse ir stiprina sprogstamąją jėgą. Nors treniruotės prasideda vos saulei patekėjus, sportininkai tuo nesiskundžia.

„6.45 val. pradėti treniruotę iš pradžių buvo keista, bet dabar jau esu pripratęs. Man tai atrodo normalu, nes anksčiau pradėjus sportuoti, diena tampa ilgesnė“, - pripažino vienas rezultatyviausių Lietuvos rinktinės žaidėjų Vytaras Bloškys.

Pastarosiomis dienomis regbininkai dirbo didindami savo maksimalią jėgą. Gerus rezultatus pastebėjo ne tik treneriai, bet ir pats žaidėjas.

„Prieš jėgos ciklą padarėme testus ir sužinojome savo maksimalius svorius ir maksimalias galimybes. Po mėnesį trukusio jėgos ciklo pamatėme, kad kiekvieno žaidėjo svoris ir maksimali jėga padidėjo 10-20 procentų“, - pridūrė regbininkas.

Kaip sakė treneris, buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas ir profesionalus kovotojas Deividas Taurosevičius, jėgos ciklas ruošiantis svarbiausioms kovoms yra toks pat svarbus, kaip ir visi kiti. Nuo to labai priklausys ir žaidėjų galimybės Europos čempionato metu.

„Jėgos cikle man labiausiai patiko sprogstamosios jėgos treniruotės, šuoliai ant pakylos. Artėja nauji testai, tokie kaip šuoliai į tolį. Palyginsime rezultatus su ankstesniais“, - sakė V. Bloškys.

Artimiausiu metu Lietuvos rinktinės kandidatai stiprins jėgos ištvermę.

Priminsime, kad Lietuvos regbio-7 rinktinė šią vasarą rungtyniaus Europos čempionate, elito divizione „Grand Prix Series“. Tai 12 pačių stipriausių regbio rinktinių divizionas. Birželio 4-5 dienomis vyks etapas Maskvoje (Rusija), liepos 9-10 d. - Ekseteryje (Anglija), o liepos 16-17 d. - Gdynėje (Lenkija). Praėjusiais metais mūsų rinktinė elito divizione užėmė devintą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)