„Idėja gimė pernai. Visuomet kalbėjome apie norą palaikyti skaidrumą ir viešumą. Ne visos organizacijos gali skelbtis viešai, o daugeliui žmonių pati pinigų skirstymo sistema nėra aiški, todėl šis projektas leis visiems besidomintiems sužinoti, iš kur ir kam keliauja sporto pinigai“, – apie naują projektą pasakojo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tiesa, antradienį startavo tik pirmasis šio projekto etapas – naujoje „Sporto pinigų“ interneto svetainėje galima pamatyti visą viešai skelbiamą informaciją, kaip 2015 m. buvo skirstomi sporto pinigai.

34 117 985 eurų paskirstė Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), Lietuvos olimpinis sporto centras (LOSC), Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF).

Antras projekto etapas – paviešinti įplaukas iš savivaldybių ir privačių rėmėjų.

„Daugumos federacijų vadovai mano, kad vienintelis sporto pinigų šaltinis yra KKSD. Šis projektas padės jiems susiorientuoti ir palengvins darbus. Kai bus vieša schema, ir mums bus lengviau kalbėti su valdžios vyrais, kovojant dėl pinigų šalies sportui“, – džiaugėsi LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis.

„Skaidrumas – viešumas, – tokiu šūkiu projektą iliustravo R. Kveselaitis. – Ne visi nori iki smulkiausių detalių atskleisti savo finansavimo šaltinių, o šis mechanizmas privers atsiskleisti ir sudarys pretekstą dirbti viešiau ir skaidriau.“

Ateityje svetainėje bus galima išvysti ir visą 2016-aisiais Lietuvos sportui skirtą finansavimo sumą.

Prie projekto rengimo prisidėjusio portalo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis sako, kad ne tik sporto bendruomenės atstovams, bet ir žurnalistams bus labai patogu turėti tokį įrankį ir lengvai susirasti tikslius duomenis apie sportui skiriamą finansavimą.

„Palaikome skaidrumo, atvirumo ir objektyvumo siekimą, o šis projektas leis sporto finansavimo duomenis padaryti prieinamais visiems. Manau, kad tai padės populiarinti sportą ir didinti jo prestižą“, – tikino V. Benokraitis.

Bendrauti su šio projekto rengėjais galės ir visi DELFI skaitytojai, atsakymus į visus rūpimus klausimus galėsiantys rasti specialioje rubrikoje „Užduok klausimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)