Pirmo Lietuvos olimpinio čempiono D. Pozniako vardo turnyras organizuojamas jau vienuoliktus metus iš eilės. Turnyre kovos net 116 boksininkų iš 19 šalių. Į Europos bokso konfederacijos oficialų varžybų kalendorių įtrauktas D. Pozniako turnyras yra vienas didžiausių jaunimo bokso turnyrų Europoje.

„D. Pozniako turnyras jau tapo tradiciniu ir pradės skaičiuoti antrą dešimtmetį. Per šiuos metus turnyras tapo vienas stipriausių Europoje, nes bokso madas diktuojančių šalių – Ukrainos, Prancūzijos, Rusijos, Kazachstano, Uzbekijos ir kitų valstybių rinktinės į Vilnių atsiveža stipriausius boksininkus. D. Pozniako turnyro nugalėtojai ir prizininkai neretai iškovoja ir Europos bei pasaulio čempionato medalius“, - sako vienas turnyro organizatorių, treneris Stanislavas Mižigurskis.

D. Pozniako turnyro čempionais yra tapę ir garsiausi šalies boksininkai – Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas ir Europos čempionas Eimantas Stanionis.

Pernai turnyrą laimėjo Mantas Morkūnas. Lietuviai taip pat iškovojo vieną sidabro ir keturis bronzos medalius. Tikimasi, kad ir šiais metais lietuviai bus tarp turnyro favoritų.

Trečiadienį prasidėsiančiame turnyre boksininkai kovos dešimtyje svorio kategorijų. Preliminarios kovos, ketvirtfinaliai ir pusfinaliai vyks Lietuvos edukologijos universiteto Didžiojoje sporto salėje.

Boksas

Danas Pozniakas (1939-2005) tapo pirmu Lietuvos olimpiniu čempionu 1968 metais Meksike. Jis triskart tapo Europos čempionu (1965, 1967 ir 1969 metais), kartą – Europos vicečempionu (1963), keturis kartus buvusios SSSR čempionu. D. Pozniakas 1995 metais buvo pripažintas geriausiu Lietuvos boksininku per pastaruosius 50 metų ir trečiu geriausiu XX amžiaus Lietuvos sportininku.

Per savo karjerą D. Pozniakas turėjo 217 kovų, iš kurių laimėjo 203. Karjerą D. Pozniakas baigė 1970 metais. Vėliau buvo Tarptautinės (AIBA) kategorijos teisėjas. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, jis buvo Lietuvos bokso federacijos prezidentas. 1994 metais Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino I laipsnio medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją