DELFI žiniomis, socialdemokratas yra realiausias kandidatas pakeisti Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininką Jurą Poželą, praėjusią savaitę tapusį sveikatos apsaugos ministru.

Tai DELFI patvirtino komisijos nariai iš skirtingų Seimo frakcijų. Naujo pirmininko rinkimai turėtų vykti antradienį.

V. Mikalauskas tik praėjusią savaitę papildė Jaunimo ir sporto reikalų komisiją. Buvęs Varėnos meras taip pat priklauso Aplinkos apsaugos komitetui.

Ką V. Mikalauskas ketina nuveikti sprendžiant sporto problemas per likusį kadencijos pusmetį, sužinoti nepavyko – parlamentaro telefonas pirmadienį buvo išjungtas.

60-metis politikas praeityje yra dirbęs rankinio treneriu Varėnoje, 1995-1998 metais vadovavo šalies jaunimo rinktinei, 1996-2009 metais užėmė LRF viceprezidento postą.

Be to, V. Mikalauskas daugiau nei du dešimtmečius dirigavo Varėnos „Ūlos“ rankinio klubui.

Rankinį kaip savo penkis pirštus išmano ir aukščiausias už sportą atsakingos vykdančiosios valdžios pareigūnas. Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius 2009-2013 metais vadovavo LRF, prieš tai ėjo įvairias pareigas Lietuvos rankinio lygoje ir šalies rinktinėje. 2002-2006 metais E. Urbanavičius pats treniravo Vilniaus „Šviesos-Savanorio“ ekipą.

Viena įtakingiausių figūrų svarbiausioje šalies nevyriausybinėje sporto organizacijoje – taip pat buvęs rankininkas. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinis sekretorius Valentinas Paketūras 1990-2004 metais analogiškas pareigas ėjo LRF, buvo Europos rankinio federacijos (EHF) varžybų delegatas.

Nors rankinio atstovai Lietuvoje sėkmingai kyla karjeros laiptais, apie pačią sporto šaką to nepasakysi.

2013 metų pabaigoje LRF prezidentu išrinktas Lietuvos moterų rinktinės strategas Antanas Skarbalius neslėpė postą sutikęs užimti tik laikinai – kol bus surastas kitas pretendentas.

Bet laukti teko iki pat praėjusio mėnesio. Prie įsiskolinimų slegiamos federacijos vairo stojo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo bilietų pardavimo vadovas Donatas Pasvenskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)