„Gimusi plaukti“. Tai – žodžiai, užrašyti vienoje iš daugelio Rūtos nuotraukų socialinio tinklo „Instagram“ profilyje, puikiai atspindintys Jungtinėje Karalystėje besimokančios ir sportuojančios lietuvės gyvenimo būdą. Visgi pastarieji metai iš Kauno kilusiai olimpinei čempionei nebuvo lengvi – vasarą Rūtai ne itin sėkmingai susiklostė pasaulio plaukimo čempionatas Rusijos mieste Kazanėje, o vos prasidėjus rudeniui ji apmaudžiai griuvo važiuodama dviračiu ir susilaužė alkūnę.

Nors sveikimo ir reabilitacijos periodas nebuvo lengvas, šiuo metu Rūta – jau „kovinės formos“. Praėjusį savaitgalį varžybose Škotijoje ji pasiekė antrą geriausią 100 m plaukimo krūtine rezultatą pasaulyje – 1:05.82 min.

DELFI.lt prisimena svarbiausius pastarųjų R. Meilutytės metų gyvenimo įvykius, kurie neišvengiamai susiję ir su pagrindine jos konkurente – neseniai antrą kartą dėl dopingo vartojimo įkliuvusia ruse Julija Jefimova.

Balandžio 17 d.: Rūta sugrįžo į auksu ir džiaugsmo ašaromis aplaistytą Londono olimpinį baseiną, kur įvykdė Rio de Žaneiro olimpiados A normatyvą.

Balandžio 19 d.: į tarptautines plaukimo varžybas po 16 mėnesių grįžo dėl dopingo vartojimo diskvalifikacijos sulaukusi rusė J. Jefimova.

Birželio 6 d.:
Prancūzijoje vykusiose prestižinėse „Mare Nostrum“ serijos plaukimo varžybose Rūta pasiekė geriausią sezono rezultatą (1:05,20) 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

Birželio 7 d.: tose pačioje varžybose pagerino ir perpus trumpesnės distancijos Lietuvos rekordą (30.11).

Liepos 2 d.: pasirašė peticiją, kad Vilniuje skubos tvarka būtų pastatytas naujas 25 metrų baseinas.

Liepos 7 d.: išlaikė išlaikė vairavimo egzaminą.

Rugpjūčio 4 d.: pasaulio plaukimo čempionate ilgajame baseine, kuris vyko Kazanėje (Rusija), pasidabino sidabro medaliu, į priekį praleidusi tik vietinių žiūrovų numylėtinę J. Jefimovą.

Rugpjūčio 9 d.: perpus trumpesnėje rungtyje sensacingai liko be medalio, į priekį praleidusi čempione tapusią švedę Jannie Johansson, sidabro medaliu pasipuošusią jamaikietę Alia Atkinson ir J. Jefimovą.

Rugsėjo 13 d.: atsipūtusi ir pradėjusi savo svarbiausią sezoną, važiuodama į treniruotę krito nuo dviračio ir susilaužė alkūnę.

Spalio 14 d.: specialiame DELFI projekte pateko į „Lietuvos įtakingiausiųjų 2015“ sąrašą.

Lapkričio 15 d.: Lietuvos plaukimo reitinge užėmė antrą vietą, nusileidusi tik Giedriui Titeniui.

Lapkričio 23 d.: oficialiai paskelbė, kad dėl alkūnės traumos praleis Europos čempionatą trumpajame baseine.

Gruodžio 20 d.: trečius metus iš eilės surengė savo vardo šeimų plaukimo turnyrą.

Sausio 5 d.: geriausios Lietuvos metų sportininkės rinkimuose liko antra, triumfo pakylą užleidusi penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei.

Kovo 10 d.: išsigydžiusi traumą sugrįžo į varžybas ir Škotijoje iškovojo du aukso medalius.

Su kovo 11-ąja, Lietuva! Labai smagu, kad nors ir šį savaitgalį varžybose atstovauju savo klubą, Škotai pakabino baseine ir Lietuvos vėliavą:)Branginkime laisvę. Su švente! 𞬕𞬔❤️Posted by Ruta Meilutyte on 2016 m. kovo 11 d.

Kovo 16 d.: pagrindinė Rūtos konkurentė artėjančioje olimpiadoje J. Jefimova antrą kartą pagauta vartojanti dopingą – už tai jai gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos.

Būtent J. Jefimovai ir priklauso geriausias šio sezono 100 m krūtine plaukimo rezultatas (1:05,7 min.). Ar tokia įvykių eiga – gimtadieninė dovana Rūtai? Lietuvę treniruojantis britas Jonas Ruddas kategoriškai purto galvą.

„Tai būtų įžeidu. Mes norime, kad varžybose grumtųsi visi geriausi pasaulio plaukikai – sąžiningi ir „švarūs“. Nenorime įgyti jokio pranašumo dėl to, kad kažkas buvo pagautas sukčiaujantis. Taigi, šios naujienos – ne dovana, o nusivylimas, dėl kurio kenčia visas plaukimas“, – kirto J. Ruddas, kartu išsakęs ir Rūtos nuomonę.

Kaip toliau besiklostytų įvykiai, tai jau – tik J. Jefimovos bėdos. Visas DELFI.lt kolektyvas sveikina R. Meilutytę 19-ojo gimtadienio proga ir linki toliau sveikai ir ryžtingai keliauti link savo užsibrėžto tikslo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)