Prieš tai savaitės viduryje bus sužaistos kelios atkeltos turo rungtynės.

Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ savo rungtynes žais savaitės viduryje, nes savaitgalį laukia Baltijos rankinio lygos kovos.

Kovo 15 d.

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ - Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (19.00 val. LSMU VA salė).

Kauniečių laivas rankinio lygos reguliariame sezone šiuo metu plukdomas link trečios pozicijos. Sunku įsivaizduoti audras, kurios galėtų pakoreguoti kursą. Nuo aukščiau ir žemiau esančių komandų juos skiria bent keturi taškai, tad dvikova su šiauliečiais didesnės įtakos turnyro lentelei neturėtų daryti.

Tuo metu šiauliečiai labai ilgai besiviję Vilniaus „Šviesą“, ją jau ir aplenkė bei turnyro lentelėje sieks išlaikyti penktą poziciją. Tad netikėta pergalė prieš nemotyvuotus kauniečius jiems galėtų gerokai palengvinti pasiekti šį tikslą. Pralaimėjimo atveju šiauliečiai neturėtų labai nusiminti, nes „Šviesa“ šiame ture turi dar rimtesnį varžovą. Pirmas rungtynes laimėjo kauniečiai rezultatu 35:28.

Prognozė: 70-10-20

Kovo 16 d.

Klaipėdos „Dragūnas“ - Vilniaus VHC „Šviesa“ (19.00 val. „Neptūno“ sporto salė).

Priešingai nei kauniečių atveju, uostamiesčio ekipa bus pakankamai motyvuota. Jie ir toliau kovoja dėl reguliaraus sezono nugalėtojų vardo. Taškų bastyti negalima, o tai turėtų neraminti vilniečius. Pastariesiems, panašu, kad reiks visas viltis susigrąžinti penktąją poziciją atidėti paskutiniam turui. „Šviesai“ belieka tikėtis, kad atsipalaidavusių kauniečių neįveiks ir pagrindiniai varžovai iš Šiaulių. Beje pirmojoje tarpusavio dvikovoje Vilniuje šeimininkai metė rimtą iššūkį čempionams ir pralaimėjo tik trimis įvarčiais – 26:29.

Prognozė: 65-10-25

Kovo 19 d.

Varėnos „Ūla“ - Pasvalio „Kurana-SM“ (13.00 val. „Ąžuolo“ sporto salė).

Dvi ekipos, kurios pretenduoja į paskutinę atkrintamų varžybų vietą, surems ginklus Varėnoje. Ir nors teoriškai abi jos gali dar kovoti dėl septintos pozicijos, apie tokią galimybę vargu ar bus galvojama. Dviem taškais turnyro lentelėje priekyje esantys Varėnos atstovai nebūtų nusivylę lygiosiomis, pergalė jiems garantuotų vietą atkrintamose. Tiesa, ten sezono pratęsti ilgam, ko gero, nepavyktų, nes lauktų gerokai stipresni varžovai. Vis tik patekti tarp aštuonių geriausių komandų buvo visų apatinės lentelės dalies ekipų tikslas. Pirmose rungtynėse pergalę paskutinę sekundę rezultatu 27:26 išplėšė pasvaliečiai. Šį kartą lengviau tikrai nebus. Panašu, kad čia vyks įdomiausias šio turo mūšis.

Prognozė: 45-15-40

Utenos HC „Utena“ - Vilniaus HC „Vilnius“ (13.00 val. Daugiafunkcinis sporto kompleksas).

HC „Vilnius“ yra dar viena ekipa, kuri jau turėjo susitaikyti su savo galutine vieta reguliariame sezone. Sunku tikėtis, kad jie prarastų ketvirtą poziciją, kurią nuo kitų ekipų skiria bent keturi taškai. Prieš atkrintamas kovas reikia suderinti savo taikiklius, juolab panašu, kad jų varžovas minėtose kovose bus neparankiausias iš visų, kuriuos gaus lyderių ketvertas. Utenos ekipa jau prarado galimybes patekti į atkrintamas varžybas ir žais tik dėl garbės. Vis tik spaudimo nebuvimas gali leisti siekti gerų rezultatų, juolab, kad ir pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje trūko nedaug. Tuomet pralaimėta rezultatu 31:33.

Prognozė: 30-10-60

Panevėžio HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ - Alytaus „Almeida-Stronglasas (15.00 val. Rankinio centras).

Nė karto kol kas išvykoje nepralaimėję alytiškiai gali sieks pratęsti šią tradiciją likusiose sezono rungtynėse. Pirmoje tarpusavio akistatoje šiame sezone alytiškiai šventė lengvą pergalę 31:18. Panašių rungtynių jie tikėsis ir Panevėžyje. Paskutiniame ture, jei nepraras taškų šiose rungtynėse, jų laukia mūšis su Klaipėdos „Dragūnu“ dėl pirmos pozicijos reguliariame sezone. Panevėžiečiai ilgą laiką balansavę teis 6-7 pozicijomis turėtų pradėti jausti spaudimą. Žemiau esančios ekipos nusitaikė į jų šiuo metu užimamą septintą vietą. Geriausias būdas ją išsaugoti, iškovoti taškus. Tiesa, šį kartą tai padaryti bus labai sunku.

Prognozė: 20-10-70

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją