Atrankos B grupėje tarp 20 dalyvių vilnietis surinko 1152 taškus ir užėmė 4-ąją vietą. Finišą kartu pasiekė didelė pirmaujančių sportininkų grupė, kurie būdami tikri dėl kelialapių į finalą, galėjo ir pataupyti jėgas. Pirmasis finišavusiųjų dešimtukas tilpo į 5 sek. intervalą ir visas kovos finale.

Pasal pranešimo, J. Kinderis penktadienį lengviau galėjo atsikvėpti jau po fechtavimosi rungties. Joje lietuvis laimėjo 24 dvikovas iš 34 ir užėmė antrąją vietą. Po plaukimo rungties vilnietis smuktelėjo į 7-ąją pozciją, tačiau bėgdamas ir šaudydamas neleido suabejoti, kad yra vertas vietos kelialapius į finalą garantuojančiame aštuntuke.

B grupės (20 dalyvių) nugalėtoju tapo Charlesas Fernandezas (1154 tšk.) iš Guamo, 1 sek. aplenkęs vengrą Adamą Marošį, o 2 sek. – J. Kinderį ir dar 4 kitus sportininkus.

Atrankos A grupėje (20 dalyvių) nugalėjo vengras Robertas Kasza (1141 tšk.), o C – egiptietis Omaras El Geziry (1133 tšk.).

Tuo tarpu pasaulio taurės savininkės titulą ginanti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė šių metų antrojo etapo finalo varžybas Rio de Žaneire penktadienį pradėjo užimdama 12-ąją vietą fechtavimosi rungtyje. Kita Lietuvos atstovė finale – Ieva Serapinaitė – šioje rungtyje liko 17-a.

Pasaulio taurės etapas Rio de Žaneire vyksta taip, kaip šiuolaikinės penkiakovės varžybos vyks olimpinių žaidynių metu. Tai reiškia, kad vieną dieną vyksta fechtavimosi pirmojo etapo varžybos, o kitą – fechtavimosi papildomas etapas, plaukimas, jojimas ir bėgimas bei šaudymas.

Tiesa, yra ir vienas esminis skirtumas. Olimpinėse žaidynėse nėra atrankos etapo, todėl sportininkės fechtuotis pradės gerai pailsėjusios. O dabar visoms finalininkėms grįžti į fechtavimosi salę teko jau kitos dienos rytą po atrankos varžybų.

Neįprastomis sąlygomis geriausiai sekėsi prancūzei Elodie Clouvel ir italei Claudiai Cesarini, laimėjusioms po 23 dvikovas iš 34 ir į savo sąskaitą įsirašiusioms po 244 taškus. 1 taikliu dūriu mažiau atliko vokietė Lena Schoneborn ir Rusijos atstovė Donata Rimšaitė, todėl jos pelnė 6 taškais mažiau – po 238.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė laimėjo 19 kovų ir su dar dviem sportininkėmis pasidalino 12-14 vietas. Joms atiteko po 220 taškų.

I. Serapinaitei pavyko laimėti 16 dvikovų, o tai reiškė 17-21 vietas ir 202 taškus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)