2015 m. pasaulio taurės laimėtojai L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei kelias į finalą nebuvo lengvas. Atrankos A grupėje fechtuodamasi ji laimėjo 13 dvikovų iš 25 (11 vieta, 210 taškų), baseine buvo 15-a (2:20,13; 280) ir prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį buvo 12-a. Tiesioginius kelialapius į finalą pelno po 8 geriausias 3 grupių sportininkes ir dar 12 atlečių, kurių rezultatai būna geriausi tarp visų likusių dalyvių.

L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę nuo 8-osios pozicijos skyrė 21 sek., o nuo pirmąją vietą grupėje tuomet užėmusios vokietės Janine Kohlmann – 73 sek.

Olimpinė čempionė netrukus įrodė, kad ir šį sezoną tokie skirtumai jai – nė motais. Vilnietė greitai pradėjo lenkti varžoves vieną po kitos ir jau leisdama sau taupyti jėgas finišą pasiekė antra. Nuo nugalėtoja tapusios prancūzės Elodie Clouvel mūsų sportininkė atsiliko vos 2 sek. Bėgimo ir šaudymo rungtį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė užbaigė per 12 min. 47 sek. (2 vieta; 533).

Iš viso vilnietė finale pelnė 1023 taškus.

I. Serapinaitė C grupės varžybas pradėjo tiesiog puikiai. Plaukdama ji buvo antra (2:13,68; 299), fechtuodamasi – ketvirta (17 laimėtų dvikovų iš 26; 242) ir prieš lemiamą rungtį buvo pirma. Antrąją vietą tuo metu užėmusi britė Franchesca Summers atsiliko 13 sek., o devinta žengusi kinė Qian Chen – 32 sek. Po 2 rungčių vilnietės rezultatas tarp visų 80 varžybų dalyvių buvo penktas.

Bėgimas ir šaudymas nėra stiprioji I. Serapinaitės rungtis, tačiau išsaugoti vietą pirmajame 8-tuke pavyko be didesnio vargo. Artūro Kalinino auklėtinė finišą pasiekė per 13 min. 53,06 sek. (18 vieta; 467) ir finišavo 10 sportininkų grupėje pati užimdama 4-ąją poziciją. Vilnietė finale surinko 1008 taškus ir finiše tik 4 sek. atsiliko nuo C grupės laimėtojos lenkės Oktawios Nowackos.

Kitoms dviems Lietuvos atstovėms atrankos varžybos susiklostė nesėkmingai, pirmiausia – dėl labai prasto pasirodymo fechtuojantis.

Gintarė Venčkauskaitė B grupėje užėmė 16-ąją vietą, nors laimėjo kombinuotąją rungtį (12:52,06). Kaunietė finale iš viso surinko 957 taškus ir nuo B grupės laimėtojos, 2015-ųjų pasaulio čempionės vokietės Lenos Schoneborn atsiliko 72 sek. Nuo 8-ąją vietą užėmusios kitos vokietės Anikos Schleu mūsiškę atskyrė 61 sek.

Karolina Gužauskaitė C grupėje per kombinuotosios rungties varžybas buvo trečia (13:09,02), bet bendrojoje įskaitoje liko 22-a (925).

Po atrankos varžybų finalininkės ilsėsis labai trumpai. Pasaulio taurės II etapas tuo pačiu yra ir bandomasis turnyras prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, todėl finalai rengiami taip, kaip vyks ir olimpinių žaidynių metu. Tai reiškia, kad jau ankstų penktadienio rytą vyks moterų finalo fechtavimosi varžybos, kurių metu sportininkės kovoja visos su visomis vieno rato sistema. Likusi finalo dalis – papildomas fechtavimosi etapas, jojimas bei bėgimas ir šaudymas – vyks šeštadienį.

Penktadienį Rio de Žaneire taip pat vyks vyrų atrankos varžybos, jose dalyvaus vienas Lietuvos atstovas – Justinas Kinderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)