„Žinoma, daug klausimų kyla, kai pastaruoju metu atsirado toks draudimų ir kaltinimų, skirtų mūsų garsiausiems ir didiems sportininkams, škvalas. Ir tai vyko iš karto po to, kai tas meldonium - paprastas preparatas, kurį vartoja ir sportininkai, ir paprasti žmonės, kenčiantys nuo širdies ir kraujagyslių nepakankamumo, staiga buvo paskelbtas dopingu“, - pabrėžė rusų diplomatas.

Pasak S. Lavrovo, į profesionalius klausimus turi būti pateikti profesionalūs paaiškinimai. Rusijos URM vadovas spėja, kad WADA vadovai turi tam rimtų priežasčių, kurių nei Rusija, nei ekspertų bendruomenė, nežino.

Dopingo skandalas kilo kovo 7-ą dieną. Per dvi paras dopingo vartojimu buvo apkaltinti: tenisininkė Marija Šarapova, greitojo čiuožimo meistras Pavelas Kuližnikovas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai Semionas Jelistratovas ir Jekaterina Konstantinova, dailiojo čiuožimo olimpinė čempionė Jekaterina Bobrova, tinklininkas Aleksandras Markinas, dviratininkas Eduardas Vorganovas ir biatlonininkas Eduardas Latypovas.

Šį dopingą vartojo ir keli kitų valstybių sportininkai: bėgikas Abebe Aregawi (Švedija), bėgikas Endeshaw Negesse (Etiopija), biatlonininkai Olga Abramova ir Artiomas Tyščenka (Ukraina).

Meldonium į draudžiamų preparatų sąrašą yra įtrauktas nuo 2016 metų sausio 1-os dienos.

Svyla padai Kenijai ir Etiopijai

WADA dėl dopingo taisyklių nuolatinių pažeidimų turi rimtų kaltinimų Etiopijai ir Kenijai. Vasarį Etiopijoje pričiupti šeši dopingą vartoję lengvaatlečiai, o Etiopijoje taip pat užfiksuota serija dopingo vartojimo atvejų. WADA įspėja šias šalis, kad nori tvirtų įrodymų, kad abi valstybės yra pajėgios užtikrinti tinkamą dopingo kontrolę.

Pastarose penkeriose olimpinėse žaidynėse Kenija laimėjo 5 aukso medalius, o iš viso - 47 apdovanojimus lengvojoje atletikoje. Etiopija iškovojo 32 medalius, iš jų – 15 aukso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)