Meldonium buvo aptiktas J. Konstantinovos organizme“, - A. Kravcovą cituoja agentūra „R-Sport“. Tačiau RGČS vadovas pabrėžė, kad šį dopingo vartojimo atvejį išprovokavo trečioji pusė.

Per pastarąsias kelias dienas paaiškėjo, kad dopingo preparatą Meldonium vartojo Rusijos tenisininkė Marija Šarapova, dailiojo čiuožimo atstovė Jekaterina Bobrova, greitojo čiuožimo meistras Pavelas Kuližnikovas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku absoliutus Europos čempionas Semionas Jelistratovas, tinklininkas Aleksandras Markinas ir dviratininkas Eduardas Vorganovas.

17 val. Lietuvos laiku pasirodė pranešimas, kad Rusijos dviratininkas Aleksejus Šmidtas diskvalifikuotas dvejiems metams už draudžiamo preparato vartojimą. Apie tai skelbia rusų agentūra TASS, remdamasi Tarptautine dviračių sporto sąjungą (UCI). A. Šmidto mėginyje buvo aptikta eritropoetinas. Šis testas buvo atliktas 2011 metais, o dviratininkas 2015-ais laikinai nušalintas nuo visų varžybų. A. Šmidto diskvalifikacija baigsis 2017 metų rugpjūčio 9-ą d.

A. Šmidtas 2005 metų dviračių lenktynių treke (keirino rungties) Europos čempionas. Jis yra iškovojęs Senojo žemyno pirmenybių du sidabro ir vieną bronzos medalį. Jis dalyvavo ir lenktynėse plente, kur atstovavo „Katiuša“ komandai.

Manoma, kad tai tik ledkalnio viršūnė Rusijos sporte.

Įkliuvo ir gruzinas

Gruzijos imtynininkas 28-erių metų Davitas Modzmanašvilis taip pat pagautas vartojęs meldonium. Jis - Londono olimpiados graikų-romėnų imtynių 120 kg svorio kategorijos vicečempionas. D. Modzmanašvilio dopingo mėginys, kuris buvo paimtas vasario mėnesį, buvo teigiamas. Gruzinui, kuriam tai antras dopingo vartojimo atvejis, gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos.

Preparatą „Meldonium“ 1975 metais Rygoje sukūrė Latvijos profesorius Ivaras Kalvinis. Jis pradžioje buvo vartojamas miokardo infarkto ir širdies nepakankamumo gydymui.

DELFI primena, kad Meldonio (meldonium) dihidratas į draudžiamų preparatų sąrašą pateko tik nuo 2016 metų sausio 1 d. Mildronatas, kurio sudėtyje yra meldonio, didina ištvermę ir sumažina raumenų įsitempimą, esant dideliems fiziniams krūviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)