Komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius po antradienio vakarinės treniruotės pasidalino mintimis apie laukiančią dvikovą. Jis tikėjosi sudėtingų rungtynių.

„Baltarusės silpnų vietų neturi. Visos žaidėjos yra profesionalės, nemažai legionierių. Jų techninis pasiruošimas yra geresni, stipresnis komandinis žaidimas“, – esminius kaimynių privalumus vardino treneris.

Jis pastebėjo, kad nors pasiruošimui laukiančioms dvikovoms laiko buvo nedaug, bet jis buvo pakankamai produktyvus: „Pasiruošimo etapas praėjo neblogai. Pagal tai kiek buvo laiko padarėme ką galėjome. Sužaidėme draugiškas rungtynes su Kauno jauniais, padirbome ties gynyba, puolimu.“

Po trečiadienio rungtynių lietuvių lauks atsakomoji dvikova Baltarusijoje. Per keturias dienas ekipoms teks susitikti du kartus.

„Tai kad teks žaisti su tomis pačiomis varžovėmis – nei gerai, nei blogai. Visos atrankos grupės žaidžia pagal tą pačią sistemą, visiems toks pat tvarkaraštis. Jau žinojome iš anksto, kad taip bus, tad viskas gerai“, – esamo tvarkaraščio nesureikšmino A. Skarbalius.

Vyriausiasis rinktinės treneris surinko beveik visas geriausias šalies rankininkes. Ekipai negalės padėti tik traumas besigydančios Greta Kavaliauskaitė ir Kamilė Bušaitė.

Dėl patekimo į Europos čempionatą, kuris vyks šiemet gruodžio 4-18 d. Švedijoje, nacionalinės rinktinės kaunasi septyniose grupėse. Į čempionatą pateks po dvi geriausias grupės ekipas ir viena geriausią rezultatą parodžiusi trečią vietą užėmusi ekipa. Ši ekipa bus nustatyta vertinant jos žaidimą tik su aukščiau grupėje liksiančiomis ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)