Visos šio turo rungtynės vyks šeštadienį, o ekipos spręs skirtingus uždavinius.

Lyderių mūšiai su vilniečiais

Turnyro lentelėje atitrūkę Klaipėdos ir Alytaus klubai kaunasi dėl reguliaraus sezono nugalėtojo vardo. Abiejų ekipų namuose laukia vilniečių iššūkis.

Klaipėdos „Dragūnas“ - Vilniaus HC „Vilnius“ (14.00 val. Neptūno sporto salė).

Praėjusiame ture vilniečiai įrodė, kad „pasikandžioti“ su lyderiais jie tikrai gali. Nedaug trūko, kad būtų atimta taškų iš alytiškių. Šį kartą laukia čempionų iššūkis. Pirmame ekipų tarpusavio mače vilniečiai pateikė staigmeną ir užtikrintai įveikė „Dragūną“ 24:18. Tad savo jėgomis jie tikrai pasitikės, nepaisant to, kad šiuo metu sportinė forma yra prastesnė nei tuomet. Klaipėdiečiams tas pralaimėjimas bus pakankama motyvacija tinkamai pasiruošti rungtynėms ir nusiteikimo tikrai netrūks.

Prognozė: 60-10-30

Alytaus „Almeida-Stronglasas“ - Vilniaus VHC „Šviesa“ (14.00 val. Alytaus sporto rūmai).

Po nesėkmės LRF taurės finale alytiškiams reikia grįžti į tvirtą psichologinę kondiciją. Panašu, kad tai ir įvyko. Po praėjusios savaitės pergalės prieš HC „Vilnius“ ekipą Tadas Stankevičius kalbėjo, kad pergalė buvo būtina emociškai, o dabar ekipa jau nusitaikius į savo tikslą – pirmą vietą reguliariajame sezone.

Tikslui pasiekti gali užtekti laimėti visas likusias sezono dvikovas. Emocinis fonas vilniečių ekipoje taip pat neprastas. Praėjusiame ture po priverstinės pertraukos dėl traumos prie ekipos prisijungė jos lyderis Valdas Drabavičius, kuris pelnydamas 9 įvarčius įrodė, kad jau yra pasirengęs „bombarduoti“ varžovų vartus. Gerą forma demonstruoja ir Lukas Balbierius. Panašu, kad Alytaus klubo laukia dar vienos sunkios rungtynės iš eilės. Pirmąją dvikovą jie laimėjo 20:27.

Prognozė: 65-10-25

Utenos HC „Utena“ - Varėnos „Ūla“ (13.00 val. Daugiafunkcinis sporto kompleksas).

Dviejų ekipų, kovojančių dėl išlikimo, mūšis. Utenos ekipa yra nepavydėtinoje situacijoje ir pergalė prieš savo tiesioginius varžovus kovoje dėl vietos aštuntuke yra būtina. Net ir pergalės atveju uteniškiams reiks nemažai sėkmės likusiuose turuose norint patekti į atkrintamas kovas.

„Ūla“, savo ruožtu, iškovojusi pergalę savaitgalį, labai stipriai priartėtų prie atkrintamų kovų. Tad abi ekipos yra neįtikėtinai motyvuotos siekti pergalės, įvertinus tai, kad ir jų pajėgumas panašus, laukia išties karšta šeštadienio popietė Utenoje. Pirmoje dvikovoje stipresni buvo Varėnos atstovai – 36:28.

Prognozė: 35-10-55

Persekiotojų šansai

Neliūdna turėtų būti ir kitose turo rungtynėse. Ekipos išsidėsčiusios lentelės viduryje kausis dėl geresnių pozicijų prieš atkrintamas varžybas. Bus siekiama pasivyti turnyro lentelėje aukščiau esančias ekipas. Tai nuteikia, kad bus įdomi kova.

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ - HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ (14.00 val. Šiaulių sporto rūmai).

Pirmose tarpusavio rungtynėse šiauliečiai išvykoje lengvai įveikė savo varžovus 26:19 ir gerokai nustebino. Panevėžiečiai, panašu, kad gali susitaikyti su septinta pozicija reguliariame sezone. Juos nuo lentelės kaimynų skiria 4 taškai. Tiesa, pergalė prieš šiauliečius sumažintų šį atsilikimą iki dviejų. Tuo metu šiauliečiai jau ilgokai vejasi VHC „Šviesa“ klubą ir ,tikėtina, šiame ture pavys vilniečius.

Jei taip nutiks, laukia labai įdomi atomazga mūšyje dėl penktosios pozicijos. Tad labai nesunku suprasti, kuri ekipa turės daugiau motyvacijos. Juolab, kad panevėžiečių likusiuose turuose lauks gerokai aukščiau turnyrinėje lentelėje esančios ekipos. Šiose rungtynėse sužinosime, ar jie jau susitaikė su septintąja pozicija ar vis tik dar pakovos dėl aukštesnės vietos.

Prognozė: 55-15-30

Pasvalio „Kurana-SM“ - Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ (13.00 val. Pasvalio sporto rūmai).

Ne pats parankiausias varžovas atvyksta į Pasvalį. Pirmoje tarpusavio dvikovoje pralaimėta 26:38, o praėjusio turo kauniečių užtikrinta pergalė parodė, kad ant iškovotos taurės laurų kauniečiai nemiega. Be to, ši pergalė jiems leistų pakankamai ramiai ruoštis atkrintamoms kovoms. Ji beveik garantuotų trečią poziciją reguliariame sezone, o taip leistų pabandyti pakovoti dėl antros pozicijos. Tiesa, reiks laukti Alytaus klubo kluptelėjimų. Pasvalio ekipai tai bus gera proga pasiruošti lemiamoms sezono kovoms su silpnesnėmis ekipomis. Tose kovose pasvaliečiai pabandys prasibrauti į atkrintamas varžybas.

Prognozė: 20-10-70

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)