Reguliariajame sezone abu kartus savo varžovus įveikę alytiškiai geriau pradėjo rungtynes ir 10 minutę pirmavo 6:2. Per pirmąsias minutes buvo skiriama neįpratai daugokai 7 m. baudinių į abiejų ekipų vartus. Įpusėjus kėliniui Alytaus ekipa pradėjo strigti. Po vieno iš varžovų pašalinimo, Kauno ekipa sužaidė puikią atkarpą 10:1, kol galiausiai ledus prie varžovų vartų „Almeidai-Stronglasui“ pavyko pralaužti 25 minutę 8:12. Tuomet ekipos pakankamai lygiai pabaigė pirmąjį kėlinį, po kurio švieslentėje degė skaičiai 14:10, „Granito-Gajos-Kario“ naudai.

Per pirmojo kėlinio įvarčių „sausrą“ Alytaus ekipai nepavyko realizuoti ir dviejų 7 m. baudinių. Tuo metu kauniečiai neblogai išnaudojo tolimesnius metimus.

Antrajame kėlinyje alytiškiai nuolatos kvėpavo kauniečiams į nugarą, tačiau niekaip nesugebėdavo jų pasivyt. „Granitas vis turėjo 2-5 įvarčių persvarą. Sužaidus 15 minučių antrajame kėlinyje rezultatas buvo 20:15. Tą persvarą kauniečiai išlaikė iki rungtynių pabaigos ir laimėjo rungtynes 24:20 bei nutraukė kauniečių titulų badą.

Komandos treneris Albertas Mazeliauskas pasidžiaugė, kad pagaliau pavyko iškovoti titulą. Jis pastebėjo, kad Alytaus ekipoje nemažai vyresnių žaidėjų, tad jiems dvi rungtynės per dvejas rungtynes galėjo pakišti koją. Taip pat treneris akcentavo gerą žaidėjų nusiteikimą rungtynėms, o tai ir lėmė pergalę.

Alytaus ekipai Žygimantas Micevičius pelnė 7, o Remigijus Čepulis 6 įvarčius. Kauniečius į priekį vedė Mindaugas Urbonas ir Paulius Orlovskis, pelnę atitinkamai 7 ir 6 įvarčius.

Alytaus ekipoje geriausiu žaidėju pripažintas Tadas Stankevičius. Tarp nugalėtojų, kaip ir buvo galima tikėtis, geriausiu pripažintas puikiai vartus saugojęs Tadas Sveikauskas.

Moterų taurė lieka Kaune

Tuo metu moterų finale didesnės intrigos nebuvo ir Kauno ekipa apgynė praėjusiais metais iškovotą titulą rezultatu 47:32 (23:13).

Kaunietės jau nuo pirmųjų minučių pradėjo įrodinėti, kad ne veltui buvo laikomos šio turnyro favoritėmis. Nors pradžia ir buvo sunkoka, po 5 minučių 2:1, toliau jų persvara tik didėjo. Sužaidus 15 minučių rezultatas buvo 11:6, o pasibaigus pirmajam kėliniui – 23:13. Pirmoji rungtynių pusė išsiskyrė šešiais septynių metrų metimais į kauniečių vartus, tačiau tik pusė jų buvo tikslūs. Tuo metu kaunietės sėkmingai išnaudodavo varžovių klaidas ir dažnai pabėgdavo į greitą puolimą.

Antrajame kėlinyje Kauno ekipa užtikrintai laikė žaidimo „vadeles“ savo rankose ir neleido varžovėms net pagalvoti apie galimybę sugrąžinti intrigą. Po 10 antrojo kėlinio minučių rezultatas buvo 30:18, po 20 minučių – 39:25. Antrojoje kėlinio dalyje ekipos treneriai leido pasireikšti mažiau rungtyniaujančioms rankininkėms, kurios rezgė vieną ataką po kitos ir rezultatas nuolatos keitėsi. Itin rezultatyvios rungtynės baigėsi daugiau nei įtikinama kauniečių pergale 47:32.

Kauniečių treneris Antanas Skarbalius po rungtynių pripažino, kad pusfinalio rungtynės buvo sunkesnės, tačiau pasidžiaugė, kad atsigauna Vilniaus ekipa. Komanda didelį rezultatyvumą, jo nuomone, pasiekė dėka geros gynybos, po kurios buvo galima suregzti daug greitų atakų. Taip pat A. Skarbalius akcentavo, kad prieš rungtynes buvo joms ruoštasi ir nemaža dalis to darbo nenuėjo veltui, ir buvo panaudota rungtynių metu bei davė didelės naudos.

Vilniečių gretose rezultatyviausia buvo Rita Repečkaitė, įmetusi 10 įvarčių. Rezultatyvumu taip pat išsiskyrė Indrė Norvilytė, kurios sąskaitoje 8 sėkmingi šūviai.

Taurės savininkių gretose daugiausiai įvarčių pelnė Simona Kazlauskaitė. Jos sąskaitoje 8 įvarčiai. Po 7 taiklius metimus atliko Daiva Butėnaitė, Dovilė Ilčiukaitė ir Inesa Verbovik.

Naudingiausia vilniečių komandos žaidėja pirpažinta Rita Repečkaitė. Nugalėtojų gretose tokį apdovanojimą gavo Simona Kazlauskaitė.