Pirmojoje dvikovoje tarp „Žalgirio“ ir „Šviesos“ ekipų sėkmingiau rungtynes pradėjo Kauno rajono ekipa, kurią į priekį vedė ekipos lyderės Laima Bernatavičiūtė ir Diana Šatkauskaitė. Tačiau kantrios žalgirietės nenuleido rankų ir joms pavyko sustyguoti savo žaidimą, o pasibaigus pirmajai rungtynių pusei Kauno ekipa jau pirmavo vienu įvarčiu.

Antrame kėlinyje buvo apylygė kova. Komandos keitėsi taikliais įvarčiais, neišvengta ir grubaus žaidimo, kuomet žaidėjos susilaukė 2 minučių pašalinimų. Visgi Kauno „Acme-Gaja-Žalgiris“ sėkmingiau sužaidė rungtynių pabaigą ir sugebėjo įsiveržti dideliu įvarčių skirtumu. Kaunietės laimėjo rungtynes rezultatu 42:33 (19:18).

Nugalėtojoms net 14 įvarčių pelnė Gabija Vidūnaitė. Dar 10 taiklių metimų pridėjo Simona Kazlauskaitė, po 5 pelnė Audinga Kniubaitė ir Neringa Palionytė.

Garliavos ekipoje sunkiai sulaikoma buvo Laima Bernatavičiūtė, kurios sąskaitoje 11 įvarčių. Taip pat sėkmingai rungtyniavo ir Diana Šatkauskaitė, pridėjusi 8 įvarčius. Dar 5 sėkmingus šūvius atliko Kamilė Bušaitė.

Kitame pusfinalyje susitiko Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ir Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“. Šeimininkės klaipėdietės visą rungtynių laiką atkakliai priešinosi vilnietėms, tačiau ekipos lyderės Brigitos Ivanauskaitės pastangų pasiekti pergalę neužteko. Vilnietės triumfavo rezultatu 32:28 (18:18).

Pralaimėjusių ekipai net 17 įvarčių pelnė Brigita Ivanauskaitė. Fausta Abrutytė pridėjo 4 taiklius metimus.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė Rasa Mikalonytė, kurios sąskaitoje 10 įvarčių. Dar 7 metimus pridėjo Auksė Sviderskienė, o Rita Repečkaitė pelnė 6 įvarčius.

LRF moterų taurės finalas vyks sekmadienį 15:00.